02 / 05 / 2024

İstanbul'da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!

İstanbul'da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!

Mega kent İstanbul'da beklenen olası deprem köprü, üst geçit ve viyadüklerin sağlamlığını da yeniden gündeme getirdi. Kritik noktada bulunan Maltepe kavşak köprüsünün betonunda ortaya çıkan midye kabukları halkı tedirgin etti.



Ülkemizi sarsan büyük depremler sonrasında gözler mega kent İstanbul’a çevrildi. Şehirde yapı stoku tartışılırken uzmanlar kritik noktalarda yer alan köprü, üst geçit ve viyadüklere de dikkat çekiyor.

Verilen detaylara göre, çökmeleri konusunda olası depremde yardımın ulaşmasına engel olacak yapıların güçlendirilmesi gerektiğine de vurgu yapılıyor.

MİDYE KABUKLARINI GÖREN ŞİKAYET EDİYOR

İstanbul Maltepe’de D100 Karayolu üzerindeki  kavşak köprüsü de o noktalardan da bir tanesi. Köprünün paslı ve eğrilmiş demirleri, çatlak duvarları ve betonundan ortaya çıkan midye kabukları sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne adeta şikayet yağdı.

İstanbul da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!

“KÖPRÜLERİN KİRİŞLERİNİN AŞAĞIYA DÜŞTÜĞÜ DURUMLAR OLDU”

İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım yaptığı açıklamada Gölcük depreminde viyadüklerin üzerindeki köprülerin kirişlerinin düştüğünü dile getirerek şunları kaydetti:

"Viyadük gibi gördüğünüz yerlerde köprüler var. Viyadük perdelerinin üzerinde köprülerin kirişleri var. O köprü kirişlerinin üzerinden de araçlar geçiyor. Deprem salınımları olduğu zaman zaman viyadüklerin üzerindeki köprülerin kirişlerinin aşağıya düştüğü durumlar yaşandı. Söz konusu bu düşmeler olduktan sonra buralarda önlem almak amacıyla çalışmalar yapıldı. Bu köprü kirişlerinin kenarlarına yerinden kaymasın düşmesin diye çelik profillerle kayma önleyici eleman montajı yapıldı." dedi.


Geri Dön