29 / 04 / 2024

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  Adana  Sanayi Odasında gerçekleştirilen Adana İş Dünyası İstişare Toplantısı'ndaki konuşmada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin dünya literatürüne de asrın felaketi olarak geçtiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada depremin 11 şehri derinden etkilediğine değinen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremin yalnızca konutları değil iş dünyasını da felç ettiğini kaydetti.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci açıklamasında deprem bölgesindeki üreticiler için Bakanlık olarak birçok alanda çalışma yürüttüklerini dile getirerek, tarımsal desteklerin öne çekildiğini, üreticilere yem sağlandığını, Et ve Süt Kurumunun besilik hayvan ve çiğ üst alımı yaptığını, DSİ'nin enkaz kaldırmada görev aldığını hatırlattı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bölgede gıda denetimleri yaptıklarını, özellikle raf ömrü geçmiş ürünlere dikkat edildiğini söyledi.


Geri Dön