15 / 05 / 2024

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.



Yaptığı açıklamada söz konusu depremlerden daha az hasar alan Adana'nın, bölgede lojistik ve yardımların tasnif edilmesi anlamında büyük rol oynadığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirlere de ev sahipliği yaptığına da değindi. Bakan Kirişci, "3 bin 401 tır, 2 bin 253 helikopter ve 344 nakliye uçağı bu kente  ulaşmıştır. 75 bin 382 ton yardım malzemesi deprem bölgelerine gönderildi" diye konuştu.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerin 11 şehrin ticaretine ve sanayisine büyük darbe vurduğunu kaydederek, bölgede en büyük ihtiyacın çalışanları orada tutabilmek ya da yeniden şehre getirebilmek olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Bunun için de konteynerlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yaptığı açıklamada Adana'da 2 bin civarında orta hasarlı, ağır ve acil yıkılması gereken bina olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Hasar tespit çalışmaları sürdüğü sürece sayı da artabilir. Ona göre de devlet olarak yapmamız gerekenleri ortaya koyacağız. Adana'da 1.900 konut, 7 köy evi inşa edilecek. Ceyhan'ı Adana'ya taşımak istemiyoruz. Ceyhan'ın konutlarını da orada inşa etmiş olacağız" dedi.

Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

Milli Emlak 45 bin TL'ye imarlı arsa satacak! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın!

İstanbul'da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!


Geri Dön