29 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Bu yıl 128,6 milyon ton üretimle tüm zamanların rekoru kırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Bu yıl 128,6 milyon ton üretimle tüm zamanların rekoru kırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl 128,6 milyon ton bitkisel üretimle tüm zamanların rekorunun kırılacağını söyledi.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen "Tarım ve Orman Gençlik Konseyi Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Türkiye'de geçmişte gençliğin dinamizminin boşa harcandığını söyleyen Bakan Kirişci, gençliğin, inovatif düşünmeyi sağladığı, enerjisi olduğu için önemli olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Savunma sanayi, ulaştırma, eğitim ve sağlık alanlarında atılan adımlara, milli ve yerli projelere değinerek, istişare kültürünün önemli olduğunu, yönetmek değil yönetişim anlayışı içinde olmanın önemli olduğunu ifade etti. “Biz, sizlerle oturacağız birlikte değerlendireceğiz ve tartışacağız ortak bir yol haritası bulacağız” diyen Bakan Kirişçi, bugün tarım sektöründe ve ormancılıkta bulunanların yaş ortalamasının 54'ün altında olmadığını belirtti. “Buradan inovatif bir şey çıkmaz” diyen Bakan Kirişçi, genç olmanın, o körpe dimağlara sahip olmanın, bu dinamizmin sektöre, tarıma ve ormana katacağı çok şey olduğuna dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Bu yıl 128,6 milyon ton üretimle tüm zamanların rekoru kırılacak!

Türkiye Yüzyılı'nda tarım sektörüne yönelik hedeflerin olması gerektiğini söyleyen Bakan Kirişci, üreticilerin dijitalleşmeden ve teknolojiden yararlanma hakkı olduğuna vurgu yaptı. Bakan Kirişci, Tarım Orman Gençlik Konseyi olarak süreç ve sonuç odaklı hedefleri birlikte belirleyeceklerini ve bu belirledikleri hedefler üzerinde nasıl yürüyeceklerini göstereceklerini kaydetti. Güçlü ekonominin temelinde tarımda ve ormanda güçlü olmanın yattığını ifade eden Bakan Kirişçi, ormanları, toprakları ve suları koruyacakları dile getirildi. Daha nitelikli, verimli ve bereketli üretim yaparak dünyada söz sahibi olacaklarına vurgu yapan Bakan Kirişci, Türkiye Yüzyılı'nın ana eksenin tarım ve ormancılık olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön