09 / 05 / 2024

bursa riskli alanları

bursa riskli alanları

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı'na katılan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, Bursa'da 125 bin kişinin riskli alan olarak kabul edilen bölgelerde yaşadığını belirtti...

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den korkutan uyarı: Marmara depremi sadece İstanbul'u değil, 7 ili etkiler!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ili işaret etti. Sözbilir, İstanbul'un riskli alanlarını da tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

Bağcılar Göztepe Mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Bursa Mudanya’daki riskli bina eğitime kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'da bulunan riskli yapıyı yıkarak yerine kurs merkezi inşa edecek. 

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

bursa riskli alanları Haberi

bursa riskli alanları

Bursa'da Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölgelerde toplam 125 bin 707 kişi yaşıyor. Türkiye her yönüyle kentsel dönüşümü tartışırken, MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı'na katılan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, Bursa'da 125 bin kişinin riskli alan olarak kabul edilen bölgelerde yaşadığını söyledi. 

Bayram Okumuş, "İlimiz genelinde şu ana kadar 540 hektarlık alan Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildi. Bu bölgelerdeki toplam yapı sayısı 14 bin 169'a, toplam bağımsız birim sayısı da 31 bin 824'e ulaştı. Riskli alan ilan edilen bölgelerde toplam 125 bin 707 kişi yaşamaktadır" dedi. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ise kentsel dönüşümün uzun soluklu bir iş olduğuna dikkat çekerken, su süreçte herkesin elini taşın altına...