07 / 05 / 2024

Bursa'da 550 yıllık Altıparmak Camii yenileniyor!

Bursa'da 550 yıllık Altıparmak Camii yenileniyor!

Bursa'da, 550 yıl önce Tüccar Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bulunduğu semte adını veren Altıparmak Camii'nde sürdürülen düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Altepe, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Bursa'da tarihi ve kültürel mirasın canlandırılması kapsamında tarihi camilere büyük önem verdiklerini ifade etti.



Bundan 550 yıl önce zamanın tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii'nin de belirlenen hedefler doğrultusunda yenilendiğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Altıparmak Camii, 1470 yılında dönemin tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılmış. Bulunduğu semte de adını vermiş. Bu cami, o zamandan bu yana hizmet veriyor. Bizler de caminin aslına uygun olarak yenilenmesi, buluşma mekanı olarak Bursa’ya kazandırılması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürüyoruz. Burası yenilendiğinde Bursamız, yaşayan canlı bir tarih şehri olma yolunda bir önemli adım daha atmış olacak. Özellikle bu camiye gelen vatandaşlarımız dışarıda namaz kılmasın. Hem kendi içindeki alanlar ile hazireleri düzenleyelim hem de camimiz her yönüyle ayağa kalkmış olsun. Altıparmak semtimize, Bursamıza yakışır hale gelsin istiyoruz. Bu eseri yapan Hoca Mehmet Altıparmak’ın ruhu şad olsun. Altıparmak’a, insanımıza şimdiden hayırlı olsun."



Habertürk


Geri Dön