05 / 05 / 2024

Bursa'da 58 kalem eser ve hizmetin açılışı gerçekleşti!

Bursa'da 58 kalem eser ve hizmetin açılışı gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Orhan Gazi Meydanı ’nda toplam yatırım bedeli 368 milyon TL olan 58 eser ve hizmetin toplu açılış törenine katıldı.



Orhan Gazi Meydanı’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, evliyalar, alimler diyarı Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyet dile getirerek, “Yeşilin, şifanın, tarihin, vefanın şehri Bursa seni yürekten selamlıyorum ”dedi.


Törende toplam yatırım tutarı 368 trilyon lira olan ve 58 kalem eser ve hizmetin açılışının yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Açılışını yaptığımız eserlerin ülkemize, Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserler arasında, 51 trilyon liralık bir yatırımla şehrimize kazandırılan , Halk Eğitim Merkezi binası, 176 toplu konut, et ve süt işleme tesisleri, mahalle konakları ve aile hekimliği binası var. Ayrıca Uludağ Üniversitemiz 15 trilyon lira yatırımla Fen Edebiyat Fakültesi fen bilimleri için yeni bir bina inşa etti. Tüm bu eserlerin resmen açılışını buradan yapıyoruz. Büyükşehir belediyemiz, Uludağ’daki oteller bölgesine 110 trilyon liralık bir yatırımla teleferik hattı kurdu. Yine büyükşehir belediyemizce Yıldırım Doğu Hattı Atık Su Kolektörü, Bursa Kalesi Doğu surları restorasyonu, çevre düzenlemeleri, parklar, çeşitli restorasyonlar tamamlandı. Orhaneli Belediyemiz, otopark ve altyapı şebekesi, Osman Gazi Belediyemiz kültür merkezi, spor tesisi, kapalı pazar yeri, polis merkezi ve hizmet binası inşa etti. Yıldırım Belediyemiz, çevre düzenlemeleri, meslek lisesi ve pazar yeri, Gemlik Belediyemiz, halı saha, Gürsu Belediyemiz, otel, eğitim merkezi ve yol hizmetlerini tamamlayarak şehrimize kazandırdı” dedi.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun soğuk hava depoları, et işleme tesisi, besi işletmeleri, kümesler, süt üretim tesisleri gibi pek çok yatırıma toplamda 68 trilyon lira kaynak sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ”Çeşitli kamu kurumlarımızın da Bursa’da hayata geçirdiği birçok yatırım var. Toplam 58 kalemden oluşan 368 trilyon liralık bu eserler, hizmetler ülkemize ve Bursa’mıza hayırlı olsun. Bu eserleri Bursa’mıza kazandıran kurumlarımızın yöneticilerini, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın önünde yeni bir dönem açacak olan ve inşası hızla süren projelere de işaret ederek, “Bursa’yı İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e bağlayacak olan yüksek hızlı tren hattının inşası süratle devam ediyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolunun önemli bir parçası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsünün yapımı son hızla sürüyor. Kuleler dikildi. Düşünebiliyor musunuz, denizin yüzeyinden yukarıya 252 metre kule. Bu kuleler şu anda dikilmiş vaziyette. Denizin altında da, 60 metreyi aşkın yine bir çalışma var. Şimdi inşallah tabliyeler yerleştirilmeye başlandı. Kara kısmında tabliyeler şu anda çelik kısmı halloldu ve bundan sonraki süreçte hızla devam edecek. Düşünebiliyor musunuz, bunlar daha önce hayal bile edilemiyordu, şimdi hayata geçiyor, buraya geldik. Neyle? İnandık, azmettik, dedik ki, ‘bu millet bunları yapmaya muktedirdir. Bizim ecdadımız Fatih Sultan Mehmet karadan gemileri yürüttüyse, onun torunları olarak biz de denizin altından Marmaray’ı yaparız’ dedik ve yaptık. Ve denizin üstünde de Yavuz Sultan Selim Köprüsü şu anda tabliyeler konmaya başladı, 4 gidiş, 4 geliş, ortadan da hızlı tren, şu anda hızla devam ediyor, önümüzdeki yıl inşallah, hatta bu yılsonu itibarıyla 29 Ekim’e fevkalade bir durum olmazsa yetişecek, böyle gidiyor. Öbür tarafta Avrasya Tüneli yine denizin altında, o da devam ediyor. İstanbul’dan çıkıp Bursa üzerinden, İzmir’e gidiş artık bizim için zor olmayacak, zoru kolay kıldık” diye konuştu.


“Mevcut projeler Bursa’nın çehresini değiştirecek”


Şehir hastanesiyle ilgili çalışmaların da, diğer projelerin, yatırımlarının da devam ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar Bursa’nın çehresini değiştirecek, Bursa’yı geleceğe taşıyacak. Ve bu çalışmaların hepsini de adım adım takip ediyoruz, inşallah hepsini de Bursa’mıza kazandıracak, Bursa’mızı çok daha modern, çok daha ileri bir şehir haline getireceğiz. İnşallah Bursa şehir stadı yapılıyor, modern bir şehir stadı ve Bursaspor da maşallah bu sene gayet iyi gidiyor, herhalde eski başarılarını zorlayacak, öyle görünüyor. Ve kendisine başarılar diliyoruz” dedi.


Konuşmasının ardından, 23 Nisan’da Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okuduğu okula spor salonu isteyen ve törende okulunun spor salonu da açılan Hatice Kübra Gönder Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, çiçek vererek, “Bir çocuğun isteğini arka planda bırakmayan bir Cumhurbaşkanına sahibiz, Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.


Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, “Ben de sevgili kızımıza inşallah imam hatipte de başarılar diliyorum. Bir imam hatipli Cumhurbaşkanı olarak da kendileriyle ayrıca iftihar ediyorum, sağ olsunlar” dedi.


 TOKİ Haber


Geri Dön