28 / 04 / 2024

Afyonkarahisar TSO hizmet binasının açılışı gerçekleşti!

Afyonkarahisar TSO hizmet binasının açılışı gerçekleşti!

Afyonkarahisar TSO hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser TSO hizmet binasının açılışında konuşma yaptı.



Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, "Sayın Başbakanımız tarafından oda binamızın açılması bizim için, Afyonkarahisar için, ATSO üyeleri için büyük bir şeref olurken, bunu hazmedemeyen bir yerel gazetemiz art niyetli bir haber yapmış. Bununla da yetinmemiş, ulusal bir gazeteye de bunu servis etmiştir. Bunu art niyetlilik olarak görüyorum" dedi.


Serteser, AK Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı Afyonkarahisar'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programına rağmen önceki gün ATSO'nun hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiğini anımsattı. 


Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ve hizmet binasının açılış törenine katılmasıyla ATSO'yu şereflendirdiğini belirten Serteser, buna ilişkin, bir yerel ve bir ulusal gazetede çıkan eleştirel yöndeki haberlere tepki göstererek, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 


Oda binası açılışın, 10-15 gün öncesinden planlanan bir program olmadığına değinen Serteser, şöyle konuştu:


"Aslında, Başbakanımız, ısrarlarımız üzerine burada ki sanayicilerimizle ve iş adamlarımızla görüşme yaptı. Bizim isteğimiz üzerine bir toplantı yaptı. Tabii ki böyle güzel bir binayı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da '5 yıldızlı hizmet veren, 5 yıldızlı alt yapıya sahip ticaret ve sanayi odası' sözleri ile açıkladığı gibi odamızı da gelmişken kurdele tutarak Sayın Başbakanımıza açtırmak istedik. Bu bizim için şereftir. 10 kere daha başbakanımız gelse, odamızı 10 defa daha açtırırız, bundan da gocunmayız, onur ve gurur duyarız. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'dır."


-"Bunu art niyetlilik olarak görüyorum"


Serteser, Başbakan Erdoğan'ın uzun zamandır ticaret ve sanayi odası binasının açılışına katılmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Sayın Başbakanımız tarafından oda binamızın açılması bizim için, Afyonkarahisar için, ATSO üyeleri için büyük bir şeref olurken, bunu hazmedemeyen bir yerel gazetemiz 'ikinci defa açtı' diye art niyetli bir haber yapmış. Bununla da yetinmemiş, ulusal bir gazeteye de bunu servis etmiştir. Bunu art niyetlilik olarak görüyorum. Aslında onun da şeref duyması gerekirdi. Kendisi de bu ATSO'nun bir üyesi, bundan şerefle bahsetmesi gerekirdi. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı, onun oda binasını kurdele keserek açıyor. Ama o öyle yapmadı ve dedi ki '23 Şubat tarihinde toplu açılışla açılan odayı, başbakan yeniden açtı'. Bunu manşetten atmış. Biz bunu, Sayın Başbakanımıza ve bize, Afyonkarahisar'a hakaret ve ihanet olarak görüyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Kaldı ki Başbakanımız, oda binamızın açılışına gelmedi. Açılış nasıl olur? 10-15 gün önceden hatta başbakanın geleceği bir açılış, 1-2 ay önceden planlanır, davetiyeleri basılır, tüm üyelere gönderilir, tüm Afyonkarahisarlıların Başbakanımızla birlikte olması sağlanır."


-"Biz, ne Sayın Başbakanımıza ne de ATSO'muza laf kondururuz"


"Biz, ne Sayın Başbakanımıza ne de ATSO'muza laf kondururuz" diyen Serteser, "Başbakanımız bir daha gelse, keşke bir daha bu imkanı yakalasak diye uğraşırız" ifadelerini kullandı.


Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve iş adamlarına Başbakan Erdoğan'ın hitap ettiğini anlatan Serteser, şöyle devam etti:


"Başbakanımız, 'Onların dertleri varsa, topla getir' dedi. 3 bakan da katıldı. Bu toplantıya geleceği o kadar geç belli oldu ki, TOBB Başkanımız dahi Başbakanımızdan sonra geldi. Duydu ve hemen gelmek istedi. Basına kapalı toplantıda 'Bu bizim için de bir onurdur' diye TOBB Başkanımız, kendisine söyledi. Acaba neden bundan bazıları gocunuyorlar, acaba neden bu yaptığımız hizmetlerden dolayı, Başbakanımızın sanayici ve iş adamlarımızın dertlerini dinlemesinden, odamızı ziyaret etmesinden ve daha önce toplu açılışla açılan odamızın bir kez kendisinin özenle, canlı olarak açmasından rahatsızlık duyuyorlar. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Buradan da Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na, tüm katılanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz."


Başbakan Erdoğan, 10 Mayıs'ta beraberinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Serteser'in katılımıyla ATSO hizmet binasının açılışını gerçekleştirmişti. 


AA


Geri Dön