16 / 05 / 2024

Bursa'da icradan 1 milyon 974 bin TL'ye satılık 2 arsa!

Bursa'da icradan 1 milyon 974 bin TL'ye satılık 2 arsa!

Karacabey İcra Müdürlüğü, Bursa İli, Karacabey İlçesi, Sarıbademler Mahallesi, Paşaçayırı Mevkii, 258 ada, 706 parselile 707 parseldede yer alan 15 bin 140 metrekare ile 112 metrekare 2 arsayı satışa sunuyor



Karacabey İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KARACABEY İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANI
Dosya No: 2009 / 911 TAL.

Bir borçtan dolayı ipotekli olan aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri yazılı taşınmazların satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

TAŞINMAZLARIN TAPU KAYDI, İMAR DURUMU, HALİ HAZIR DURUMU VE KIYMETİ:

1- Bursa ili, Karacabey ilçesi, Sırabademler mah, Paşaçayırı mevkii, 258 ada, 706 parsel, 15.140,11 m2 yüzölçümlü arsa nitelikli taşınmaz;

İmar Durumu : Taşınmaz Karacabey ilçesi mücavir alan sınırları içinde tarımsal nitelikli sanayi alanı içinde kalmaktadır. Yeni verilen imara göre TAKS 0,50 olup, KAKS ise 2,00 dir.

Taşınmazın hali hazır durumu:
Taşınmaz, tapu kaydında her ne kadar arsa olarak görünmekte ise de mahallinde tarla olarak kullanılmaktadır. Sulu tarım yapmaya elverişli arazi üzerinde mısır eki" durumdadır. Konum olarak Nesl'e Gıda San A.Ş. fabrika üretim tesisleri bitişiğinde bulunan taşınmazın tali yola cephesi vardır. BursaKaracabey karayoluna ise bitişik durumda değildir. Taşınmazın geniş  evsafı  ve  imar durumu  özelikleri  dosyada  mevcut bilir kişi raporunda açıklanmıştır.

Taşınmazın Kıymeti:
Karacabey icra Hukuk Mahkemesinin 2010/106 E.- 2010/195 K. sayılı karan uyarınca taşınmazın değeri 757.005,50.-TL belirlenmiştir,

SATIŞ SAATİ: Saat 10,30-10,40 Arasında

2- Bursa ili, Karacabey ilçesi, Sırabademler mah, Paşaçayırı mevkii, 25$ ada, 707 parsel, 19.762,72 m2 yüzölçümlü arsa nitelikli taşınmaz;

İmar Durumu; Taşınmaz Karacabey Belediyesi mücavir alan sınırları içinde turistik tesisler alanı içinde kalmaktadır, Yeni verilen imara göre TAKS 0.50 olup. KAKS ,se 2,00 dir.

Taşınmazın hali hasır durumu:

Tapu kaydında her ne kadar arsa vasıflı olarak geçsede mahallinde dam ve Tarla olarak kullanılmaktadır. Konum olarak Nestle gıda san,A.Ş., fabrikası bitişiğinde bulunan taşınmazın tali yola cephesi vardır. Bursa-Karacabey karayoluna bitişik değildir. Taşınmaz üzerinde brüt 112,00 m2 alanlı üç odalı, briket duvarlı, duvarları sıvasız, bakımsız durumda olan tek katlı depo ve bakıcı binası vardır. Üzeri ahşap taşıyıcı sistemli çatıdan ibaret olup, marsilya tipi kiremitten çatı örtüsü vardır. Bu binaların devamında 417,50 m2 brüt alanlı tek katlı, arka kısmı kapalı (biriket duvarlı) ön kısmı açık ve ahşap direkler üzerine oturtulmuş basit çatısı vardır. Çatı marsilya kiremittir. Taşınmazın geniş evsafı ve imar durumu özellikleri dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

Taşınmazın Kıymeti:
Karacabey icra Hukuk Mahkemesinin 2010/106 E.- 2010/195 K. sayılı kararı uyarınca taşınmazın toplam değeri 1.217.838,20.-TL belirlenmiştir.

SATIŞ SAATİ: 10.50-11,00 Arasında

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Taşınmazların satışı 27/05/2011 günü yukarıda belirtilen saatlerde Karacabey icra Müdürlüğünde açık .artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakların toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 06/06/2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ınr bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi (nakit Memleket parası) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları, %18 Katma Değer Vergisi (KDV), tahliye ve teslim giderleri alıcıya aittir. Birikmiş emlak vergileri satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca b'lgi almak isteyenlerin 2009/9" 1 TAL. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze Başvurmaları ilan olunur.

(İİKm, 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
işbu satış ilanı tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere i'an olunur.

"Bu  örnek, bu Yönetmelikten  önceki  uygulamada  kullanılan  Örnek  64'e  karşılık gelmektedir
B: 2-637 www.bik.gov.tr


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön