28 / 04 / 2024

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.



Şehirdeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor.

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre çalışmalarını son sürat sürdüren Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerin dışında vatandaşlardan gelen ihbarlara da anında müdahale ediyor.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu ilçede, 2023 yılı ekim ve kasım ayı içerisinde 3 farklı yapının yıkımı yapılırken, bu alanda denetimler de ekipler tarafından aralıksız devam ediyor. Yine verilen bilgilere göre imara aykırı ya da ruhsatsız yapılar, mevzuatın getirmiş olduğu yaptırımlar neticesinde mühürleme hatta yıkımla son buluyor.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kaçak yapılaşmayla ilgili tüm yasal işlemler (tespit, mühürleme, yüksek para cezaları, yıkım kararları, suç duyurusu, yıkım) ekipler tarafından da titizlikle uygulanıyor.

Bursa da kaçak yapılara geçit yok!

KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE VURGUSU

Bursa'da Bugün'de yer alan habere göre Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kaçak yapılaşma ile ilgili öç çok önemli açıklamalar yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre kaçak yapılarla mücadele konusunda kararlı olduklarını ve bu konuda taviz göstermediklerini dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan şunları söyledi: "Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kaçak yapılaşma, ekiplerimizle üzerinde önemle durmuş olduğumuz bir konu. İdari para cezaları, mühürleme ve hatta yıkıma varan sonuçları bulunuyor. Bu konuda, vatandaşları mevzuata uygun biçimde hareket etmeye davet ediyoruz. Yerel yönetim olarak en başından beri bunun önüne geçmek amacıyla denetimlerimize devam ediyoruz. Elbette bu konu ile ilgili yasal bir süreç bulunuyor ve belediye olarak bu sürece uymak yükümlülüğümüz var. Bu konuda çalışmalarımız ara vermeden sürecek" diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 665 konutluk yeni proje müjdesi! İhalesi yarın!

Bursa Mudanya'da KDV'den muaf satılık gayrimenkul!


Geri Dön