28 / 04 / 2024

Bursa'da kamu binaları kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa'da kamu binaları kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa ve ilçelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan depreme dayanıksız kamu binalarının göz ardı edilmesi tedirginliği artırıyor.



Bursa ve ilçelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan depreme dayanıksız kamu binalarının göz ardı edilmesi tedirginliği artırıyor.


17 Ağustos Marmara depreminin ardından Bursa’da ki kamu binalarında yapılan incelemelerde “Depreme dayanıksızdır.Bina mutlaka yenilenmelidir” şeklinde 3 ayrı rapor tutulan Heykel’de bulunan İş-Kur binasının olası bir depremde yerle bir olacağı ifade ediliyor.Yer tahsisine rağmen bugüne kadar bir çalışma yapılamaması soru işaretlerini arttırıyor.


Bursa Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce İŞKUR il müdürlüğüne tahsis edilen Yalova Yolu Buttim Kavşağı Güney Batı ayağında yer alan arsada İş Kur tabelası dikilmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor yada yapılamıyor. İşin en önemli tarafı ise iki yıl içerisinde tahsis edilen arsa üzerinde bir çalışma yapılmaz ise tahsis hakkı fesh edilebilir.


Tüm bu gelişmelere rağmen depreme dayanıksız kamu binaları arasında yer alan Bursa İş-Kur binasında yapılan incelemelerde  “Binanın beton kalitesinin oldukça düşük olmasından dolayı Deprem Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmenlik Hükümlerinin öngördüğü deprem yüklerini karşılayacak şekilde takviye edilmesinin ekonomik ve pratik olmayacağı, dolayısıyla yapının yıkılmasının uygun olacağı” şeklinde  3 ayrı rapor tutulmuştu.


Söz konusu raporların ardından İş-kur binasının taşınması için 2 yıl önce Bursa Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Yalova yolu Buttim kavşağı Güney Batı ayağında yer tahsisi yapıldı.Aradan uzun zaman geçmesine rağmen ciddi bir adım atılamadı.İşin ilginç tarafı ise tahsis edilen alanda 2 yıl her hangi bir çalışma yapılmaması durumunda tahsis hakkı ortadan kaldırılacak.İş-kura ait binanın yapımı için gönderilen para ise hesapta bekletiliyor.


Gelişen ve büyüyen sanayi kenti Bursa’da modern hizmet anlayışına ters,deprem yönetmenliğine göre, çürük ve güvensiz bir yapı olan İş kur’a ait binanın yapımı için Osmangazi Belediyesinin arsa çevresinde yapacağı kamulaştırmanın beklendiği ifade ediliyor.


Bursa’nın modern bir yapıya kavuşması için yapılacak çalışmanın en kısa zamanda sonuçlandırılarak İmar izni, ve ruhsat probleminin ortadan kaldırılması çalışanlarda ki tedirginliği de ortadan kaldıracaktır.

Büyükşehir belediyesi ve Osmangazi Belediyesinin yapacağı çalışmalarda İş-Kur İl müdürlüğünün önü açılacak,yüzlerce çalışanı ve bi o kadar insanın da ziyaret ettiği İş Kur-Binası yeni yerine taşınacak.

 

Bursa'da Meydan


Geri Dön