27 / 04 / 2024

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.



Ulaşımdan altyapıya kadar her alanda Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeler için düğmeye basan ve çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1. derece deprem kuşağında bulunan Bursa'nın depreme karşı daha güvenli şehir haline gelmesi için kentsel dönüşüm projelerini sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre zaman içinde yıpranan binaları iyileştirerek depreme dayanıklı evlerle Bursalılara güvenli yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi ve Yiğitler kentsel dönüşüm projelerinde 1. etapların tamamlanmasından sonra Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de inşaatı başlattı. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakanlık tarafından Cumalıkızık, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin sınırları içerisinde, Maliye Hazinesi'ne ait 55 adet taşınmaz parseldeki proje ve uygulama çalışmalarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilendirildi. Sabah'ta yer alan habere göre toplam 138 bin 600 metrekarelik alanda 3 bin 600 konut ile 300 dükkân inşa edilmesi hedeflenirken, söz konusu projenin ilk ayaklarından olan Karapınar 1. etap projesinin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Yavuz'un da katılım sağladığı törende atıldı.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

BURSA'DA HEDEF 10 BİN YENİ KONUT

Bursa'da hayata geçirilecek olan ve merakla beklenen Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin merakla beklenen temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye iştiraki Burkent A.Ş. tarafından ihalesi 25 Eylül 2023 tarihinde yapılan projeyi 2025 yılının ortasında tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Temelini atmış oldukları 1. etap projesinin 90 konut ve 4 adet dükkândan oluştuğunu dile getiren Başkan Alinur Aktaş, "Ayrıca sene sonuna kadar diğer 3 bölümde de temel atma törenlerini yapacağız. Planlamaya aldığımız çalışmaları peş peşe hayata geçirdiğimizde 2029 yılının sonuna kadar 10 bin civarı konutu kentsel dönüşümle kentimize kazandırmış olacağız."
 

Yolsuz tescil nedir?

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!


Geri Dön