15 / 05 / 2024

Bursa'da kapatma kararları Samanlı Deresi'ni temizledi!

Bursa'da kapatma kararları Samanlı Deresi'ni temizledi!

Bursa'yı bir baştan bir başa kat eden Samanlı Deresi, 12 tesisin mühürlenmesinin, 17 tesisin ise kapatılmasının ardından kurtarıldı. çevre temizliği için 49 tesisle ilgili yasal süreç devam ediyor



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgeleri dışında yetki alanında bulunan 400'ün üzerindeki firmayı denetimden geçirdi. Belediye, arıtma tesisi kurulması için verilen süre içinde hiçbir çalışma yapmayan firmalara ağır yaptırımlar uyguladı.

Bu konuda Bursa Valiliği, il çevre ve şžehircilik Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri ile koordineli bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, çevreyi kirletici niteliği olan boyahaneler, dökümcüler, kömür yıkama ve eleme tesisleri, plastik geri kazanım ve metal kaplamacıları mercek altına aldı.

12 tesis mühürlenirken, 49 tesisle ilgili başlatlan yasal süreç ise devam ediyor. Bu arada atık sularını kanalizasyona veren firmaları denetim altında tutan BUSKİ, atık sularını arıtmadan kanalizasyona veren ve kendilerine tanınan sürede gerekli düzenlemeleri yapmayan 17 işletmeyi kapattı, 38 işletmeye de 500 bin lira para cezası kesti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aldıkları önlemler sayesinde Samanlı Deresi'nin yıllar sonra ilk kez temiz aktığını söylerken, 'Bursa'daki tüm dereler böyle temiz akana kadar mücadelemiz sürecek' diye konuştu.

HABERTÜRK


Geri Dön