28 / 04 / 2024

Bursa'da Sarı Kadı Abdullah Cami yeniden inşa edilecek!

Bursa'da Sarı Kadı Abdullah Cami yeniden inşa edilecek!

Atatürk Meydanı'ndaki Sarı Kadı Abdullah Camii için harekete geçen BKK'ın çalışmaları meyvelerini verdi. 550 yıllık caminin yeniden inşa edilmesi için imar planlarında değişildik yapılacak.



Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu'nca gündeme getirilen Atatürk Meydanı'ndaki Sarı Kadı Abdullah Camii ile ilgili yapılan başvuruları olumlu sonuç vermeye başladı. BKK, tarihi Bey Sarayı'nın ardından Atatürk Caddesi'nde bulunan ve yıkılan 550 yıllık tarihi caminin eski kimliğine kavuşturulması çalışmalarına geçtiğimiz yıl başladı. 



Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakanlık Yardımcılığı, Çevre ve Şehircilik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkanlıkları, Bursa Müftülüğü, Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığına dilekçeler yazıldı. Dilekçelerde Atatürk Meydanı'nda Ünlü Cadde girişinin güneyinde bulunan, ancak 1930'lu yıllarda yıkılarak yerine başka binaların yapıldığı ve şu an bankaların kullandığı binaların bulunduğu Sarı Kadı Abdullah Caımi'nin ihya edilmesi, yeniden inşa edilmesine yönelik taleplerin gerçekleştirilmesi için imar değişiklikleri istendi. Plan değişiklikleriyle ilgili maddeler belediye meclislerine gönderildi. Bursa'da talihi kültürel mirasın korunması, açığa çıkarılması için her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirten BKK Başkanı Semih Pala, 1930'lu yıllarda yıkılarak yerine binaların yapıldığı parselde bulunan Halk Bankası ve Ziraat Bankası'na çağrıda bulunan Pala, Sarı Kadı Abdullah Camii'nin yeniden yapılması için banka yetkililerinin yardımcı olmasını istedi.


Yeni Dönem


Geri Dön