28 / 04 / 2024

Bursa'daki esnaflar gayrimenkullerini satıyor!

Bursa'daki esnaflar gayrimenkullerini satıyor!

DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan’ın, geçen ay Bursa'da yaptığı esnaf ziyaretlerine ilişkin bir bölümü sosyal medya hesabı aracılığıyla yayınladı. Bursalı bir esnaf, "Araba sattık, ev sattık. Tarlamız var, onu satılığa çıkardık, onu satıyoruz. Onları satarsak ayakta kalacağız" dedi.



DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan’ın, geçen ay Bursa'da yaptığı esnaf ziyaretlerine ilişkin bir bölümü sosyal medya hesabı aracılığıyla yayınladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir esnaf, yükselen fiyatlardan ve düşen alım gücünden şikayet etti. 

Bursa daki esnaflar gayrimenkullerini satıyor!

“ESKİDEN ALINIYORDU AMA ŞİMDİ HERKES ALAMIYOR”

Babacan, esnafa, “Genelde bir yılda yaklaşık yüzde 50 civarında arttı mı fiyatlar” sorusunu yöneltti. Fiyatların yükseldiğine vurgu yapan bir de salgın sebebiyle kapalı kaldıkları için satışlarının ve vatandaşın alım gücünün gerilediğinden dert yanan esnaf, “Şimdi 50 TL'ye herkes (ürün) alamıyor. O günkü paraya alabiliyordu ama şu anda 50 TL'ye alınmıyor. Yavaş yavaş bütün halk bunu hissetmeye başladı” dedi.

“MALİYETİ AYNEN YANSITMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Maliyetlerin çok yükseldiğine fakat halkın satın alım gücünün o kadar artmadığına vurgu yapan Babacan, “Maliyeti aynen yansıtmak mümkün değil. Satılmaz çünkü, müşteri alamaz yani” diye konuştu.

 

“BİRİKİMLERİMİZİ SATARAK AYAKTA KALACAĞIZ”

“Sizden ümidimiz var” diye konuşan esnaf, “İlk önce adalet istiyoruz. Adalet olursa ondan sonra hepsi sırayla yerine gelecek inşallah. Senelerdir bizim bir şeyler edindiğimiz dönemde (Ekonomi Bakanı olarak) siz vardınız. Şu anda terlik satıyorum. Araba sattık, ev sattık. Tarlamız var, onu satılığa çıkardık, onu satıyoruz. Onları satarsak ayakta kalacağız” ifadelerini kullandı.

İzmirli esnafın kira tepkisi!


Geri Dön