01 / 05 / 2024

Bursalılar Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinden endişeli!

Bursalılar Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinden endişeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Soğanlı'da dönüşüm için kolları sıvayan Osmangazi Belediyesi, ilçeyi yeniden inşa etmekte kararlı. Ancak vatandaş tedirgin...



Yıllarca kaçak yapılaşmanın baskısı altında kalan Soğanlı Mahallesi'nde şimdilerde ise dönüşüm konuşuluyor. Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Soğanlı'da dönüşüm için kolları sıvadı. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Osmangazi'de domino etkisi yapacağını belirten Başkan Mustafa Dündar, projenin yalnızca Soğanlıya değil tüm Bursa'daki dönüşüme öncülük edeceği inancında ancak yaklaşık 10 bin binanın bulunduğu Soğanlı'da vatandaş tedirgin. Soğanlı mahalle sakinlerinin akıllarındaki tek soru ise "Ya Doğanbey gibi olursa?" "


DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ AMA 

Soğanlı sakinleri artık dönüşümle yatıp dönüşümle kalkıyor. Kimi, 4 katlı evinin yerine kendisine ne teklif edileceğini düşünürken, kimisi de sosyal donatı alanları ve altyapısıyla yenilenen bir mahalle hayali kuruyor. Soğanlı Mahalle Muhtarı Hilmi Dayan, mahalle sakinlerinin dönüşüme olumlu baktığını ancak tedirginlik olduğunu söyledi. Dönüşümün vatandaşa iyi anlatılması gerektiğini belirten Muhtar Dayan, "Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Belediyemize inanıyor ve güveniyoruz. Proje bittiğinde yeni bir Soğanlı'nm doğmasını istiyoruz" diye konuştu.


Osmangazi Belediyesi'nin toplu konut yapacağı gerekçesiyle 2007 yılında yıkımına başlanan ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Sıcaksu Kentsel Dönüşüm projesine devredilen Tabakhaneler, sokak çocuklarına, tinercilere ve sarhoşlara ev sahipliği yapıyor. 


ÖNCE TABAKHANELER BÖLGESİNİ YAPSINLAR

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projeleri kapsamında turizm tesisleri ile lüks konut imarı verilen Tabakhaneler Bölgesinin mezbele hali Soğanlı'daki mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Tabakhaneler adeta şehir merkezindeki çöplüğü andırırken, mahalle sakinleri öncelikle bu bölgenin tıraşlanmasını istiyor. Şehir merkezinde otel yatırımları devam ederken, Merinos Kongre ve Kültür Merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan Soğanlı, Alemdar ve Gazi Akdemir mahalleleri içindeki eski Tabakhane bölgesindeki vatandaş ise 'Ne zaman yapılacak?' sorusuna yanıt arıyor. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön