17 / 05 / 2024

Bursaray, Bursa ile Uludağ Üniversitesi'ni birbirine bağlıyor!

Bursaray, Bursa ile Uludağ Üniversitesi'ni birbirine bağlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep  Altepe, Bursaray 'ı Uludağ Üniversitesine (UÜ) ulaştıracak hattın son bölümünün de  tamamlandığını, yeni akademik yılda öğrencilerin üniversiteye raylı sistemle  ulaşabileceklerini bildirdi



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep  Altepe, Bursaray 'ı Uludağ Üniversitesine (UÜ) ulaştıracak hattın son bölümünün de
 tamamlandığını, yeni akademik yılda öğrencilerin üniversiteye raylı sistemle  ulaşabileceklerini bildirdi.

Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile Bursaray C etabının Özlüce  İstasyonu 'ndan sonraki bölümünde incelemelerde bulundu. İnşaatın tamamlandığı ve  rötuşların yapıldığı hattı, treni kullanarak inceleyen Altepe, inşaat çalışmaları  gününden önce tamamlanan Bursaray 'ın üniversite bağlantısının artık kurulduğunu  söyledi.

Hattın ilk deneme seferini kendi kullandığı trende, Rektör Prof. Dr.  Dilek ile yapan Altepe, artık UÜ 'ye gidecek herkesin raylı sistemi
 kullanabileceğini belirtti. Üniversitede yeni akademik yılın 19 Eylül 'de  başlayacağını hatırlatan Altepe, 'Yeni dönem öncesi kalan rötuşları da  tamamlayıp hattı kullanıma açacağız. Bundan sonra öğrenciler, çalışanlar, tıp fakültesine gelenler yani Uludağ Üniversitesinde işi olan herkes kampüse Bursaray  ile ulaşabilecek' diye konuştu.

şžehir içindeki Bursaray hatlarından günlük 160 bin kişinin faydalandığını  dile getiren Altepe, üniversite hattının da sisteme dahil olmasıyla bu sayının  200 bine ulaşacağını bildirdi.

Altepe, Mudanya yolundaki Emek hattının tamamlanmasıyla yolcu  kapasitesinin 240 bini geçeceğine değinerek, 'Bursa 'nın kuzey, güney ve batısı  raylı sistem hatlarıyla birbirine bağlandı. Kestel etabında da inşaat başladı. Hızla tamamlandıktan sonra kentin doğusu da bu hatta dahil olacak. Böylece şehrin  dört bir köşesine raylı sistemle ulaşım sağlanabilecek' dedi. Recep Altepe,  Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dilek ve tüm üniversite çalışanlarına  hattın inşaatı sırasında sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Dilek de raylı sistem hattının kampüse ulaşmasıyla birlikte  üniversitesinin şehirle kucaklaşmış olacağının altını çizdi. Hattın yeni öğretim dönemi öncesinde hizmete sunulacak olmasının  öğrenciler, çalışanlar, hasta ve yakınları ile üniversiteye gelen herkes için  büyük bir hizmet olduğunu belirten Dilek, 'Raylı sistem kampüs güvenliği  açısından da bize kolaylık sağlayacak. Ayrıca kampüse günde 5 binden fazla araç  girişi oluyor raylı sistemle birlikte bu sayıda da önemli bir düşüş bekliyoruz. Başkan Altepe 'ye ve büyükşehir çalışanlarına bu büyük hizmet için üniversite  camiası adına teşekkür ediyorum' dedi.
AA


Geri Dön