29 / 04 / 2024

Bursa'ya yapılacak stadla ilgili tartışmalar alevlendi

Bursa'ya yapılacak stadla ilgili tartışmalar alevlendi

Murat Vatansever, Bursa'ya yapılacak yeni stadın yeriyle ilgili tartışmaların iyice alevlendiğini belirtti



Bursaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Murat Vatansever, son günlerde Bursa'ya yapılacak yeni stadın yeriyle ilgili tartışmaların iyice alevlendiğini belirterek, "Şu an bu tartışmaları alevlendirmek sadece Bursaspor'un rakipleri olan İstanbul semt takımlarının işine gelir" dedi.

Vatansever, yaptığı yazılı açıklamada, ilk zamanlar "demokratik bir tepki" diye düşündükleri yeni stadın yapılacağı yere ilişkin tartışmaların dün bir internet sitesinin başlattığı ve derneklerinin de adının kullanıldığı bir protestoyla tehlikeli boyutlara taşındığını ve amaç dışına çıktığını savundu.

Bursaspor'un kuruluşundan bu yana en parlak dönemini geçirdiği, belki de tarihinde ilk defa şampiyon olacağı bu kritik günlerde böyle bir protestoya girişmenin taraftarları kamplara böleceğini belirten Vatansever, dernek olarak tartışmaya ilişkin asıl tepkilerinin zamanlamaya yönelik olduğunu ifade etti.

Vatansever, Bursaspor'un şampiyonluk yolunda kritik günlere girdiği bu dönemde bu tip tartışmalar yaratmanın ancak kaos doğuracağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Gerçek Bursaspor taraftarı için şu anda en önemli konu şampiyonluk yolunda takımına sonuna kadar destek olmaktır. Bunu dışındaki her şey bugün için teferruattır. Şu an bu tartışmaları alevlendirmek sadece Bursaspor'un rakipleri olan İstanbul semt takımlarının işine gelir ve ancak onlara hizmet eder. Bursaspor'a ise fazlasıyla zarar verecektir. İstanbul'daki gazetecilerin bile takımımız ve futbolcu arkadaşlarımız için psikolojik destek gerektiğini söyledikleri bugünlerde bu tür kısır ve neye hizmet ettiği belli olmayan tartışmalar sizce kimi sevindirecektir. Bizler Bursaspor Taraftarlar Derneği Yönetimi olarak böyle bir tartışmanın tarafı olmayacağımızı ve bu kritik günlerde sadece takımımız destekleyeceğimizi tüm Bursa kamuoyuna duyurmayı bir görev biliriz. Diğer taraftan bu tartışmaları özellikle bugünlerde alevlendirenlerin neye hizmet ettiklerini bir kez daha düşünmelerini tavsiye eder ve takımımıza zarar verecek herkesin ister içeride, ister dışarıda olsun karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz."
AA


Geri Dön