27 / 04 / 2024

Bursa'yı deniz kenti kimliğine kavuşturacak sahil projesi!

Bursa'yı deniz kenti kimliğine kavuşturacak sahil projesi!

Bursa'nın Marmara Denizi'yle kucaklaştığı sahil şeridi, sosyal donatı alanları ve plajlarıyla halkın kullanımına açılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa'yı deniz kenti kimliğine kavuşturacak sahil projesi yapıldığını belirtti



BURSA'NIN Marmara Denizi'yle kucaklaştığı sahil şeridi, sosyal donatı alanları ve plajlarıyla halkın kullanımına açılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa'yı deniz kenti kimliğine kavuşturacak sahil projesi, Karacaali'den başlayıp, Kumla, Gemlik, Gemsaz, Kumsaz ve Kurşunlu'dan Mudanya'ya uzanan bölgeyi kapsıyor.

Yaz aylarında 'Körfez Turu' düzenleyip, Bursalılar'ı denizle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gemlik'ten Mudanya'ya uzanan sahil projesini hayata geçiriyor. Bursa'nın sahillerdeki değerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Var olup da kullanamadığımız sahillerimizi, herkesin yararlanabileceği hatta rahatlıkla denize girebileceği plajlarla donatacağız. Amacımız, Bursa'nın denizden ibaret olduğunu göstermektir" dedi. Altepe ayrıca, Bursa'nın bu yönünün ortaya çıkarılması durumunda projenin kente önemli bir vizyon katacağını belirtti. 2013'te tamamlanması hedeflenen ve Karacaali'den başlayıp Mudanya sahiline kadar uzanan proje, aynı zamanda sahildeki tarihi, yeşil alan ve orman gibi değerlerin korunması açısından da büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Mudanya ve Gemlik sahil bandındaki tüm yerleşim birimleri ayrı ayrı ele alınıyor. Bakımsızlık nedeniyle çürüyen kırılan iskeleler yeniden onarılarak halkın kullanımına açılacak.

MUDANYA'YA ÖZEL İLGİ
Sahil projesini kapsayan ilçeler arasında Mudanya dikkati çekiyor. Projede yer alan 'Güzelyalı Feribot İskelesi-Mudanya balıkçı barınakları arası 'Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi' bölgenin çehresini tamamen değiştirecek. Ayrıca Güzelyalı'dan başlayarak Mudanya Armutköy Balıkçı Barmağı'na kadar olan 8 kilometrelik sahil şeridindeki bölgeye farklı özelliklere sahip 11 ayn meydan oluşturulacak.

Tuna Çam/Sabah
 


Geri Dön