29 / 04 / 2024

Büyüçekmecede icradan satılık villa! 625 bin TLye!

Büyüçekmecede icradan satılık villa! 625 bin TLye!

Büyüçekmece 3. İcra Müdürlüğü Büyükçekmece Denizkenarı Baburnu Yolu mevkiindeki 2 bin 847 metrekare arsa içinde yer alan bir villayı satışa çıkardı



Büyüçekmece 3. İcra Müdürlüğü Büyükçekmece Denizkenarı Baburnu Yolu mevkiindeki 2 bin 847 metrekare arsa içinde yer alan bir villayı satışa çıkardı.

İmar planlarında 6 adet tripleks villası ve arsası niteliğindeki taşınmaz olarak gösterilen villanın 290 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Tahmini fiyatı 625 bin lira olarak belirlenen villanın satışı 7 Şubat 2012 tarihinde Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

T.C. B.ÇEKMECE 3. İCRA MODORLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI
 
Dosya No: 2010/7167 Talimat
Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
TAPU KAYDI: İstanbul İli, Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Köyü, Denizkenarı Bababurnu Yolu Mevkii, 3634 parsel numarasında kayıtlı 2847,93 m2 yüzölçümlü "Altı adet j tripleks villa ve arsası" vasıflı ana taşınmazda 368/2161 arsa paylı, 139 bağımsız nolu tripleks villa nitelikli bağımsız bölümün tam hissesi bulunan taşınmaz.

İMAR DURUMU: Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 29.11.2010 tarihli yazısında; Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, 3634 parsel numaralı taşınmazın 12.11.1985 i (02.03.2001 Tadilat) onay tarihli 1/1000 ölçekli Batıköy Toplu Konut İmar Planı'nda blok nizam, 2 katlı (6,50 m) E: 0,50 konut alanı olarak ayrıldığı belirtilmektedir.

MAHALLİ DURUMU: Satışa konu bağımsız bölüm tapunun Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Köyü, Denizkenarı Baburnu Yolu Mevkii, 3634 parsel numarasında kayıtlı 139 \ bağımsız bölüm numaralı tripleks villa nitelikli taşınmazı olup, taşınmaz adres olarak Mustafa Kemal Bulvarı ile.bağlantılı Tezer Sok. üzerinde yer almaktadır. Taşınmaz zeminde H-139 olarak adlandırılmıştır.
Yerinde yapılan incelemede, satışa konu villanın ön ve arka bahçeli nizamda, boş durumda olduğu, üzerinde satılık ilanının bulunduğu belirlenmiştir. Satışa konu tripleks villa nitelikli taşınmaz boş olduğundan içerisine girilmek suretiyle incelenememiş olup çevreden sorulmak suretiyle belirlenmiştir. Buna göre villa; bodrum, zemin, 1 adet normal ve çatı katından oluşmaktadır. Bodrum katta, tesisat odası ve salon, zemin katta giriş holü, wc, salon, oda, mutfak ve teras, 1 normal katta hol, 3 adet oda, 2 adet banyo, çatı arası bölümde ise hol, 2 adet oda; banyo ve teras bölümlerinden oluşmaktadır. Dış kapısı çelik, iç kapıları mobilya kapı, pencere doğramaları pvc'den mamul, çift camlı olan villanın ıslak zeminleri seramik/fayans, kuru zeminleri laminant parke kaplıdır. Villada doğalgaz bulunmakta olup ısınma sistemi buna uygun kombi sistemdir.

Villa Emlak Bankası Emlak Bankası kalite ve standlarıyla inşa edilmiştir. Net 290,00 m2.dir. Ayrıca 19,00 m2 kapalı garajı bulunmakta olup kapsamlı bilgi dosyada mevcuttur.

KIYMETİ: B.Çekmece 2. icra Hukuk Hakimliği'nin 22.06.2011 tarih 2011/8 Esas 2011/394 Karar sayılı ilamında 625.000,00 TL olarak kıymet takdiri yapılarak kesinleşmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI: Yukarıda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın;
1 .Satışı; 07.02.2012 tarihinde, saat 10:10-10:20 arasında Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü
baki kalmak şartıyla,
2. Satışı: 17.02.2012 tarihinde yukarıda belirtilen aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok j artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen j kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan, alacaklıların, alacağının, (muhammen bedelin % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'si nispetinde pey akçesi (nakit) veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez.

b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihaleye itiraz vaki olması halinde dahi, (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle alacaklıya ihale yapılmamış olması şartı ile) satış bedeli nakden icra veznesine yatırılır (md. 134/4). Tellaliye resmi, ihale pulu, ! tapu harcı ve masrafları ile Katma Değer Vergisi (150 M2'ye kadar olan net meskenlerde % 1, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk \ durumda olan binalarda, tarla, bina, han, otel ve arsalarda % 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir), tahliye ve teslim giderleri müşteri tarafında ödenir. Birikmiş emlak j vergisi, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

c- İhaleye iştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle ihaleye katıldığını kabul ettiği. Satılacak taşınmazın tapu kaydında varsa; taşınmazın bütünleyici parçalarının (MK..md. 684, 862), taşınmazın eklentilerinin (MY.Md. 686, 862), hukuki semerelerinin (MK..md. 879), Taşınmazın j birleştirilmesi durumunun (MK. Md. 859), İİK. 128. md. göre Taşınmaz mükellefiyetlerinin (İntifa hakkı MK. m. 794, oturma hakkı MK. m. 823, üst hakkı MK. m. 834, kaynak | hakkı MK. m. 837, irtifak hakları MK. m. 838, Kaydi hayatla ölünceye kadar bakma akdi BK. m. 507)... mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir.

d- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

e- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki j farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca satış bedelini yatırması için verilen 10. gün sonundan itibaren temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve j temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

f- İİK.nun 127 maddesi gereğince tapu kaydında adı geçipte satış ilanı tebligatı yapılamayan tüm ilgililere iş bu ilanın tebliğ yerine geçileceği hususu kainle ilan olunur.

g- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
h- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda belirtilen dosya numarası ile j Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07.12.2011
* (ic.if.K.126) * (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* Yönetmelik Örnek No:27 (Basın: 75975-www.bik.gov.tr) |

Detaylı bilgi için tıklayın


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön