07 / 05 / 2024

Büyük gün geldi, Facebook Pay’in adı değişti! İşte yeni adı…

Büyük gün geldi, Facebook Pay’in adı değişti! İşte yeni adı…

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Facebook'un ödeme aracı Facebook Pay, dünyada isim değişikliğine gitti . Facebook Pay artık yaklaşık 200 ülkede Meta Pay ismiyle kullanılacak. İsim değişikliği Türkiye için şu anda geçerli değil… 



BÜYÜK GÜN GELDİ, AÇIKLAMA YAPILDI

 Ve artık bahsedilen o gün geldi. ‘Meta Pay’ ile ilgili açıklama yapıldı ve  Facebook Pay'in yeniden isimlendirilmiş bu versiyonunun artık yaklaşık 200 ülkede kullanıma sunulduğu resmen açıklandı.

KRİPTO PARA VE NFT DESTEĞİ DE GELECEK

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bu yılın Haziran ayında yaptığı açıklamada bu yapılan değişikliğin kullanıcılar için yalnızca isim değişikliği anlamına geldiğini özellikle vurgulamıştı. Yani aslında Facebook Pay'deki tüm özellikler, aynen olduğu haliyle Meta Pay'e aktarılmış oldu. Kullanıcılar, geçmişte olduğu gibi bugünden sonra da aynen Facebook Pay kullanıyor gibi para gönderme ya da alma işlemlerine devam edebilecekler. Bu arada ilerleyen zamanlarda Meta Pay'e kripto para ve NFT desteği geleceğinin de altınız çizmek gerekiyor.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ŞU AN TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Şunu da belirtelim; Facebook Pay, bazı ülkelerde hem Instagram hem de Facebook üzerinden kullanılabiliyor. Ancak Türkiye’deki kullanıcılar, bu hizmete yalnızca Facebook üzerinden erişim sağlayabiliyor. Facebook Pay’in değişen adıyla Meta Pay’in isim değişikliği henüz Türkiye için geçerli değil. Facebook'a masaüstü sürümden ulaşıldığında hizmetin hala Facebook Pay ismiyle kullanılabildiği görülüyor. İlerleyen günlerde bu durum değişir ve Facebook Pay adı Meta Pay ile değişir gibi duruyor.

Editörün Notu: Bu haber 30 Eylül 2022 tarihinde saat 02.50'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 50 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise 998 lira değerindedir.

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

İstanbul'da satışta olan konut projeleri Eylül 2022!

Altın 6 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın sonra pişman olmayın! 

 


Geri Dön