16 / 05 / 2024

Büyük İstanbul depremi 7 şehri vurabilir! Uzman isim tarih verdi, peş peşe açıkladı! 7'den büyük...

Büyük İstanbul depremi 7 şehri vurabilir! Uzman isim tarih verdi, peş peşe açıkladı! 7'den büyük...

Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depremi hangi şehirleri etkileyecek? 



Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara Denizi ve çevresinin yüz yıllardır depremden uzak kalmayan bir bölge olduğuna da dikkat çekti.

Marmara Denizi'nin içinden geçen Kuzey Marmara fayının, tüm Marmara'yı etkileyecek bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu belirten Haluk Eyidoğan, açıklamasında "Bununla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hazırlıklar, 7 ve daha büyük bir deprem için yapılıyor. Yani bugüne kadar yapılan jeolojik, jeofizik ve sismolojik çalışmalar denizde ve karada yapılan çalışmalar, özellikle denizin içinde gerçekleştirilen çalışmalar Marmara Denizi'nin tabanında Kuzey Marmara fayının, bu fay Tekirdağ ve İstanbul kıyılarına 15-20 kilometre mesafede bir fay hattıdır" ifadelerine yer verdi.  

Büyük İstanbul depremi 7 şehri vurabilir! Uzman isim tarih verdi, peş peşe açıkladı! 7 den büyük...

7 ve daha büyük bir depremin olma olasılığının, 2016 yılından 2023 yılına kadar yüzde 50 olduğunu dile getiren Prof. Dr. Eyidoğan, "En son yapılan bilimsel çalışmalara göre, 7 ve daha büyük bir depremin başta İstanbul olacak şekilde Marmara Denizi çevresindeki 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı, 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek" şeklinde konuştu.

Bunun yıllardır konuşulduğunu vurgulayan Haluk Eyidoğan, Marmara'nın böyle bir depreme hazır olması gerektiğinin altını çizerek, deprem olacak mı olmayacak mı tartışması istemediklerini belirtti. 

İstanbul başta olacak şekilde Marmara'daki il ve ilçelerin özellikle de kıyısı olan ilçelerin bu depreme her zaman hazır olmasının gerektiğini yineleyen Eyidoğan, konu ile ilgili açıklamasını "Çünkü zaten bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalar ile bu bölgenin deprem tarihi, bize böyle bir deprem ile karşılaşacağımızı gösteriyor" diyerek tamamladı.  

Ev alan vatandaş, konut kredisi faizleri nedeniyle bir ev kendisine, iki ev de bankalara alıyor!

Altın fiyatları resmen uçuşa geçti, bu son dakika rakamlarını görenler inanamadı İşte 31 Mart 2023 altın fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarında son dakika depremi! LPG'ye tam bu kadar zam geldi! PO, Total, BP 31 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön