10 / 05 / 2024

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?



BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ BİNALARIN YÜZDE 2'Sİ ÇOK AĞIR YÜZDE 5'İ AĞIR HASAR GÖRECEK 

Büyükçekmece'ye ilişkin hazırlanan risk tablosunda ise olası 7.5 büyüklüğündeki depremde ilçedeki binaların 30’unun hafif, yüzde 21’inin orta, yüzde 5’inin ağır ve yüzde 2 ’sinin de çok ağır hasar göreceği tahmin ediliyor. 

7.5 büyüklüğündeki bir depremde Büyükçekmece’de ortalama 288 civarında can kaybının olabileceği, yaklaşık 154 kişinin ağır yaralanacağı ve 885 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekeceği bekleniyor. 

Depremin ardından 24 bin 298 hanelik acil barınma ihtiyacının oluşacağına dikkat çekilen raporda, "Hane başına 3 kişilik nüfus kabulüyle, yaklaşık 72 bin 894 kişinin acil barınma ihtiyacı olacağı beklenmektedir. Bu tahminlerde de depremin oluş şekline göre, hasarlarda gördüğümüze benzer belirsizlikler bulunmakta olup, deprem sonrası gerçekleşen acil barınma ihtiyacı içindeki nüfus verilen değerin altında ya da üstünde gerçekleşebilir" ifadelerine yer veriliyor. 

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 12 BİN 844 BİNA HASAR GÖRECEK 

Küçükçekmece de raporda ağır hasar görecek ilçeler arasında yer alıyor. Büyük deprem sırasında ilçedeki binaların yüzde 34’ü hafif, yüzde 22’si orta, yüzde 7’si ağır ve yüzde 3’ünün çok ağır hasar göreceği öngörülürken, 12 bin 844 binanın orta ve üstü seviyede hasar görmesi bekleniyor. 

Büyük depremin ardından ilçe genelinde 218 bin kişinin barınma ihtiyacı duyacağı, bin 500’ü aşkın vatandaşın hayatını kaybedeceği belirtiliyor. 

Raporun, ilçe ile ilgili kısmında "Küçükçekmece’deki binaların ortalama yüzde 32’sinin (yaklaşık 12 bin 834 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin edilmektedir. 7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Küçükçekmece’de ortalama bin 515 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 925 kişinin ağır yaralanabileceği ve 4 bin 79 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir" ifadelerine yer veriliyor. 

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesiyle tam tamına 564 yeni konut geliyor!

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Euro yükselecek mi, düşecek mi? Elinde ve banka hesabında eurosu olanlar hemen bakın


Geri Dön