02 / 05 / 2024

Büyükada 'daki çınar Meydanı 'na ne yapılacak

Büyükada 'daki çınar Meydanı 'na ne yapılacak

Büyükada 'daki çınar Meydanı 'na “Mimar Mehmet Bölük Kültür Sanat ve Dostluk Parkı ” yapmak isteyen Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Eski CHP İl Başkanı Bölük 'ün adı Adalar Belediye Meclisi 'nin kararıyla yapılac



İlçe belediyesi, İBB 'nin de kültür-sanat alanı olarak değerlendirmek istediği meydanda çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Ancak, meydanı değerlendirme yetkisinin kendisinde olduğunu öne süren İBB, dört kez çelik konstrüksiyon yapmak istedi.

Ancak ilçe belediyesi SİT alanı olduğu gerekçesiyle konstrüksiyonu yıktı. İki belediye arasındaki gerginlik önceki gün kavgaya dönüştü. Motorla dün öğlen saatlerinde Büyükada 'ya çıkmak isteyen İBB 'de görevli onlarca zabıtaya ada halkı tepki gösterdi.

Adalar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevda Turgut, “Arbedede temizlik hizmetleri şefimiz Cahit şžener başına darbe aldı. Başkanlık sekreteri Nurdame Kelşit, parmak ve dizinden darbe aldı. Beş kadın personel tartaklandı. Ada halkından da tartaklananlar oldu. ” dedi.
Milliyet


Geri Dön