29 / 04 / 2024

Büyükada'da icra oyunu!

Büyükada'da icra oyunu!

Büyükada’da Ahmet Y., 78 yaşındaki Yordan Ptolemeos Vizantiyadis’e 300 bin liralık icra kumpası kurarak iki dairesine el koydu.



Büyükada'da tamir onarım işleri yapan 36 yaşındaki tamir onarım ve bahçe işleri yapan Ahmet Y.,  78 yaşındaki Yordan Ptolemeos Vizantiyadis'e kumpas kurdu.


Ahmet Y., Yanlız yaşadığı apartmanda iki dairesi bulunan Vizantiyadis'e İzmir'e gideceğini söyleyerek içinde 300 bin TL olduğunu söylediğini poşeti teslim etti. Karşılığında 300 bin TL'lik senet imzalattı. Çok geçmeden poşetin içindekilerin kağıt parçası olduğu anlaşıldı. Ahmet Y., yaşlı adamı önemsemeyerek  senedi icraya koydu. 


Vizantiyadis'in oturduğu evlerden biri icra ihalesine giren B.S.Ç.'ye satılırken kiradaki diğer evi Ahmet Y.'ye kaldı. Mağdur adamdan evleri tahliye etmesi istendi. Durumu fark eden Avukat Muzaffer Yıldırım konuyu savcılığa taşıdı. 


Savcının incelemesinin ardından Ahmet Y. hakkında 2 yıldan 7 yıla hapis, 5 bin güne kadar da adli para cezası istedi ve tutuklandı. Davaya konu senet için el koyma kararı, icradan satılan evler için ise "satılamaz" şerhi koyuldu. 



Sabah


Geri Dön