29 / 04 / 2024

Büyükçekmece Çatalca TEM yolu çift şeritli bölünmüş yol olacak

Büyükçekmece Çatalca TEM yolu çift şeritli bölünmüş yol olacak

Bakan Yıldırım, "10 kilometrelik Mimar Sinan TEM bağlantı yolu ile ikinci boğaz köprüsü arasındaki yolu bölünmüş yol haline getiriyoruz" dedi



İstanbul'un sanayi alanlarının geçiş güzergâhı üzerinde yer alan Büyükçekmece Çatalca TEM yolunu çift şeritli bölünmüş yol haline dönüştürecek yeni yol çalışmasının temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Programda konuşan Bakan Yıldırım, "10 kilometrelik Mimar Sinan TEM bağlantı yolu ile ikinci boğaz köprüsü arasındaki yolu bölünmüş yol haline getiriyoruz. Buranın yoğun bir yerleşim yeri olması ve kamulaştırmalarla ilgili yaşadığımız sorunlardan dolayı ancak buraya sıra geldi. Çatalca, Mimar Sinan, Tepecik bölgesinde yaşayan hemşehrilerimiz bu yol yapıldığında çok daha rahat seyahat edecekler. Bu yolun özelliği İstanbul Avrupa yakasının üçüncü bir çevre yolu. Büyük araçlar artık bu yoldan şehir içine girmeden gidecekler. Yakında yapımına başlayacağımız 3. boğaz köprüsü ve bağlantı yollarıyla birlikte bu yolun önemi bir kat daha artacak" dedi.
Zeynel Yaman/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kamyonları yola getirecek çevre yolu 

Büyükçekmece-Çatalca TEM bağlantı yolunu çift şeritli bölünmüş hale dönüştürecek bağlantı yolu ve Mimarsinan TEM kavşağı temelinin projesi törenle atıldı. Yeni Çevre Yolu olarak adlandırılan proje, Anadolu ile Avrupa´ya bağlayacak alternatif güzergâh olacak

İstanbul´un sanayi alanlarının geçiş güzergâhı üzerinde yer alan Büyükçekmece-Çatalca TEM yolunu çift şeritli bölünmüş yol haline dönüştürecek bağlantıyolu ve Mimarsinan TEM kavşağı projesinin temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı.

Proje tamamlandığında İkinci köprü ile Büyükçekmece arasındaki güzergâhın tamamının bölünmüş yol haline dönüştürüleceğini belirten Bakan Yıldırım "Bu yol İstanbul´un yeni çevre yolu olacak" dedi. Programda konuşan Bakan Yıldırım "10 kilometrelik Mimarsinan TEM bağlantı yolu ile İkinci Boğaz Köprüsü arasındaki yolu bölünmüş yol haline getiriyoruz. Çatalca, Mimarsinan, Tepecik bölgesinde yaşayan hemşehrilerimiz daha rahat seyahat edecekler. Yolun özelliği İstanbul Avrupa yakasının 3. bir çevre yolu olmasıdır. Büyük araçlar artık bu yoldan şehir içine girmeden gidecekler" diye konuştu.

7.5 YILDA 12 BİN 100 KM YOL

Göreve geldiklerinde bölünmüş yol miktarının 6100 km olduğunu belirten Yıldırım, 7.5 yıl içerisinde 12 bin 100 km yol yaptıklarını ifade etti. 12 Eylül´de yapılacak referandumla ilgili olarak da konuşan Yıldırım, konuşmasına şöyl sürdürdü: "AİHM´ de aleyhine karar verilen ülke Türkiye. Bu ülkede adalet iyi gidiyorsa bu ne oluyor? 200 trilyonu biz her yıl bu davalar için tazminat olarak ödüyoruz.

Bu bizde kalsa da 300 kilometre daha yol yapsak daha iyi değil mi? Mahkemelerin verdiği kararlar ülkemizin uğradığı maddi zararın haddi hesabı yok. Bu ülkenin geleceği ve sorunları sadece sizlerin sorunları değildir. Yargı mensupları, memurlarımız da aynı sorumluluğu taşımaktadır. Topyekun hepimiz aynı sorumluluğu taşıyoruz."

TOPBAŞ: METRO AĞI 77 KM OLDU

Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, İstanbul´a 405 km yeni yol kazandırdıklarını hatırlatarak "Göreve geldiğimiz günden bu yana 28.5 milyar lira yatırım yaptık. Bunun yüzde 55´ini sadece ulaşıma ayırdık. 405 kilometrelik yeni yol yaptık. Metroya 5.3 milyar dolar yatırım yaptık. 2 milyar dolarlık yatırım da devam ediyor. Şehirdeki metro ağını 44 kilometreden 76.3 kilometreye çıkardık" dedi. 

İKİ YAKA İÇİN ALTERNATİF GÜZERGÂH

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Büyükçekmece-Çatalca TEM yolu, İstanbul ve çevresini Anadolu ve Avrupa´ya bağlayan alternatif bir güzergâh olacak. Ağır sanayiye hizmet eden Hadımköy yolu ve yapım programındaki 3. Boğaz Köprüsü çevre yolunun entegrasyonunu sağlayacak olan bu projenin tamamlanmasıyla beraber Mimarsinan Tem Bağlantı Yolu da  bölgenin ekonomik kalkınmasına destek sağlayacak. Özellikle ağır vasıta araçlarına güvenli bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Proje kapsamında 577 bin metreküp toprak hareketi, 12 bin metreköp beton imalatı 1500 ton demir 210 bin temel ve alt temel, 115 bin ton özel karışım imalatı gerçekleştirilecek.
GÜL ÇELİKKOL/Star


Geri Dön