06 / 05 / 2024

Büyükçekmece Designer Outlet Emaar tarafından yükseliyor!

Büyükçekmece Designer Outlet Emaar tarafından yükseliyor!

Firma: Emaar Türkiye

Emaar Türkiye, Toskana Vadisi’nin hemen yanında projelendirilen Designer Outlet'i tanıttı. İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece'de hayata geçirilen proje 125 milyon dolarlık yatırım bedeli ile yükseliyor.



Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, Toskana Vadisi projesinin yanı başında, Designer Outlet’i inşa ediyor. Projenin inşaatına 2015’in ilk çeyreğinde başlanırken, ilk fazın 2016 yılı Haziran ayında açılması planlanıyor. Designer Outlet, 45 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip, 203 bin metrekarelik bir arazinin üzerinde yer alacak.


Büyükçekmece Designer Outlet Emaar tarafından yükseliyor!


Lüks Perakende Deneyimleri!


Emaar’ın Regional CEO’su Ozan Balaban, “Designer Outlet projemiz halkımıza ve ülkemize lüks perakende deneyimleri sunma kararlılığımızı gösteriyor. Toskana Vadisi artık tamamen oturmuş bir proje ve burada yeni projelendirilen Designer Outlet, hem ev sahiplerinin hem de ziyaretçilerin yaşam tarzına uygun daha fazla seçenekler bulmalarını sağlayacak. Türkiye’de prestijli markaların outleti konusunda önemli bir boşluk olduğunu da belirten Balaban, projenin bu anlamdaki boşluğu dolduracağının altını çizerek, “Türkiye Emaar için son derece önemli bir ülke. Bu yeni yatırım, bir kez daha Türkiye’ye yatırım konusunda istikrarımızı da ortaya koymuş olacak” dedi.


Büyükçekmece Designer Outlet Emaar tarafından yükseliyor!


RDM CEO’su Jacopo Mazzei de, “Emaar Türkiye ortaklık yaparak, büyük başarı yakalayan Designer Outlet konseptimizi Türkiye’ye getiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Toskana Vadisi, zevk sahibi tüketicilere, lüks perakende deneyimle sunma hedefimize ideal bir ortam sunuyor. Türkiye’de büyüyen ekonomi, lüks markalarla kurduğumuz ilişkiler ve bu merkezleri benzersiz hale getiren özel İtalyan tasarımları sayesinde Türkiye’de olağanüstü bir büyüme potansiyeli görüyoruz” diye konuştu.


Lüks tüketim pazarı İstanbul!


İstanbul’un Avrupa Yakası'ndaki nüfus yoğunluğu nedeniyle, perakende pazarında mevcut toplam kiralanabilir alanın yüzde 74’ü Avrupa Yakası'nda yer alıyor. 14 milyonun üzerinde nüfusu ve artan gelir seviyesiyle önemli bir perakende potansiyeline sahip olan İstanbul’da, mevcut perakende alanı 2003 sonundaki 0,77 milyon metrekareden 2014’ün birinci çeyreğinde 3,69 milyon metrekareye yükseldi.


Büyükçekmece Designer Outlet Emaar tarafından yükseliyor!


Halen üretim hattında olan projeler de dâhil edildiğinde toplam perakende alanı 5,01 milyon metrekareye, alışveriş merkezlerinde mevcut toplam kiralanabilir alan ise 12,44 milyon metrekareye yükselecek. 


İstanbul, Türkiye’nin gelişen üst-orta sınıfı ve çoğunlukla Körfez ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Asya’dan gelen kurumsal ve bireysel ziyaretçilerin etkisiyle, Türkiye’nin lüks tüketim pazarının da yüzde 80’ini içinde barındırıyor.


Neden Büyükçekmece?


Büyükçekmece lokasyon olarak hem D100 karayoluna hem de TEM otoyoluna yakın konumda bulunuyor. Ayrıca araç ile şehir merkezinden ve alışveriş caddelerinden 30 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Hem Anadolu Yakası hem de Avrupa Yakası’ndan kolay ulaşılabilir konumda.


Geri Dön