27 / 04 / 2024

Büyükçekmece olası İstanbul depremine hazırlanıyor! Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 48 bin konut yenilendi

Büyükçekmece olası İstanbul depremine hazırlanıyor! Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 48 bin konut yenilendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, şu ana kadar Büyükçekmece’de 48 bin binanın yenilediğini açıklayarak çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.



Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm için Fatih Mahallesi’nde yapılan bina yıkımı sırasında çeşitli açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Şu ana kadar Büyükçekmece’de 48 bin binamızı yeniledik. Önümüzde yüzde 35’lik bir kısım kaldı. 3 yıl içerisinde bu sorunu çözerek Büyükçekmece'de olası büyük Marmara depreminde vatandaşımızın burnunun kanamasını engelleyeceğiz” dedi.

5 BLOK 88 BAĞIMSIZ BÖLÜMDEN OLUŞAN YAPILAR YIKILDI!

Büyükçekmece’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Fatih Mahallesi’nde  5 blok ve 88 bağımsız bölümden oluşan yapılar yıkıldı.

Yıkım sırasında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kentsel dönüşüm için hiç kimseden bir yardım beklemedik. Hiçbir yerden bir yardım gelmeyecek düşüncesiyle şu ana kadar belediye, vatandaş ve müteahhit üçgeninde 48 bin konutumuzu yeniledik.  Hem 200 binden fazla vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağladığı konutlara, depreme dayanıklı evlerine taşıdık. Hem de şehrin otopark, peyzaj ve silüet sorununu çözmeye başladık.'' dedi.

Büyükçekmece, beyaz şehir görünümüne kavuştuğunu belirten Başkan Akgün yeni yapılan binaların Akdeniz mimarisine uygun olarak yapıldığını açıkladı. 

Büyükçekmece olası İstanbul depremine hazırlanıyor! Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 48 bin konut yenilendi

ŞU ANA KADAR 48 BİN KONUT YENİLENDİ!

Şu ana kadar 48 bin konutu yenilediklerini belirten Akgün, “Önümüzde bir yüzde 35’lik bir kısım kaldı. 3 yıl içerisinde bu sorunu çözerek kalan yüzde 35’lik kısmı da çözerek Büyükçekmece'de olası Büyük Marmara depreminde vatandaşımızın burnunun kanamasını engellemeyeceğiz.'' dedi.

TEBLİGAT SÜRESİ AZALTILMALI!

Büyükşehir Belediye Meclisinden Kumburgaz sahilinin imar planı çıktığı anda depreme hazırlık projelerini aynen devam ettireceklerini de vurgulayan Akgün  En büyük sorunumuz Büyükşehir Meclisinden; Tepecik'in, Türkoba'nın ve Kumburgaz sahilinin imar planının çıkması olduğunu söyledi.

Meclisin açılması ile beklentilerinin kentsel dönüşüm kanununa yeni ilaveler yapılarak  engellerin kaldırılmasını dile getiren Akgün ''Yüzde 100-75’in muvafakata alınarak binaya ruhsat verilmesi değil, yüzde 51’in ya da bir kişinin müracaatıyla o apartmanın ruhsatını verilmesini sağlamaktır. Tebligat kanunu değiştirilerek yeni teknolojik şartlar dikkate alınarak tebligat süresi azaltılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

6,7 milyon bağımsız bölüm kentsel dönüşümü bekliyor! 6 komisyon bir araya geldi! Kentsel dönüşümde ne kadar yol alındı?

Geri Dön