27 / 09 / 2024

Büyükçekmece'de 50 binden fazla konut yerinde dönüştü! Belediye başkanından vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı geldi! 

Büyükçekmece'de 50 binden fazla konut yerinde dönüştü! Belediye başkanından vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı geldi! 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve büyük depremin kapıda olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara çağrıda bulundu. İşte Akgün'ün o açıklaması...




1999 Marmara depreminden sonra kentsel dönüşüm çalışmaları çeçrevesinde şu ana kadar 50 bini aşkın konutun yerinde dönüştürüldüğü Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm vatandaş, belediye ve müteahhit üçgeninde hız kesmeden devam ediyor. Beklenen İstanbul depremine hazırlıksız yakalanmamak için kentsel dönüşüm çalışmalarına daha da hız veren Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüme girmesi gereken riskli yapıların sakinlerine bilgilendirme yapıyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece de 50 binden fazla konut yerinde dönüştü! Belediye başkanından vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı geldi! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTI 

Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yapılan toplantılara teknik ekibi ile birlikte katılıyor ve hem can hem de mal güvenliği açısından toplantılara mutlaka katılmak gerektiğine dikkat çekiyor. Hasan Akgün, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, beklenen depremin her gün biraz daha yaklaşması sebebiyle kentsel dönüşüm faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdıklarının altını çizdi. 

Akgün, "Belediye başkanlığımız tarfından gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm toplantılarına vatandaşımız mutlaka katılsın. Ayrıca toplantılarda mevcut konutu ile müteahhitin teklif projesine göre kredi ve hibe desteklerinden nasıl faydalanacağı konusunda bilgi alabilirler" dedi ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün daveti üzerine yapılan bilgilendirme toplantısına katılım gösterilmesinin önem taşıdığını vurguladı. 

Akgün, söz konusu açıklamasını "Büyükçekmece ailemizin can ve mal güvenliği açısından önemle rica ediyoruz. Deprem geliyor, ilçemizde vatandaş, belediye, müteahhit iş birliğiyle sürdürülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarımıza daha da hız veriyoruz" diyerek tamamladı. 

Büyükçekmece de 50 binden fazla konut yerinde dönüştü! Belediye başkanından vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı geldi! 

TEPECİK PLANLARI İMZALANDI 

Bunların yanı sıra Büyükçekmece Tepecik bölge halkının uzun süredir beklediği imar planları da geçtiğimiz haftalarda imzalandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edilen Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet Mahallelerinin birkısmına ait 1/1000’lik imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulması amacıyla imzalandı. 

Planları imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve bu planların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayıyla kendilerine geri geleceğini ve Tepecik Merkezdeki plan sorununun bitmiş olacağını dile getirdi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'in o ilçesi için deprem uyarısı: Tehlikesi yüksek olan bir bölge!

Kiralar raydan çıktı! 6 ayda 2 katına çıkan fiyatlar kiracıları araba ve tarlasından etti!

Tebernüş Kireçci: Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak!


Geri Dön