02 / 05 / 2024

Büyükçekmece'de icradan 3 tripleks villa! 1.1 milyon TL'ye!

Büyükçekmece'de icradan 3 tripleks villa! 1.1 milyon TL'ye!

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü; Büyükçekmece, Gürpınar'da yer alan 3 tripleks villayı satıyor. Her biri 380 bin TL olan villaların ihalesi 15 Nisan günü yapılacak...



 Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

Taşınmazların Bilgileri  : istanbul ili, Büyükçekmece ilçesi,Gürpınar Köyü 1212 ada, 1 parsel sayılı arsa nitelikli taşınmazda 196/588'er arsa paylı 1,2 ve 3 nolu tripleks villalar 3 adet tripleks villa)

Taşınmazların Adresi  : Mehmet Akif Cad. Gürpınar Büyükçekmece

Taşınmazların Yüzölçümü : Her bağımsız bölüm 460 m2 civarındadır. Taşınmazların özellikleri : İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Gürpınar Köyü 1212 ada 1 parsel sayılı arsa nitelikli taşınmazda 196/588'er arsa paylı 1, 2 ve 3 nolu tripleks villaların etrafı ihata duvarı ile çevrilidir. Birbirine bitişik tarzda inşa edilen villaların zemine oturum alanı 375 m2 olup, bodrum, zemin, 1. Normal kat ve çatı arasında oluşan villaların bodrum ve zemin katları 375 m2 ve 1. Normal katın kullanım alanı da, binanın kuzey ve güney cephesindeki ve ön cephesindeki çıkmaları ile birlikte 420 m2, çatı katının ise 210 m2 olarak tespit edilmiş olup buna göre üç villanın toplam kullanım alanı 1380 m2 ve her birinin kullanım alanı da 460 m2 olarak hesap ve tespit edilmiştir. Zemin Kat: giriş holü, 2 yatak odası, banyo ve tuvaletten ibarettir. Zeminler Seramiktir. 1. Normal kat; salon, mutfak ve tuvaletten ibarettir, 2. Normal kat; koridor, 3 yatak odası, banyo tuvalet balkondan ibaret olup, şömine mevcuttur, 3. Normal kat (çatı katı); salon; terastan mevcut olup, salonda barbekü mevcuttur. Her bağımsız bölümde iki balkon mevcut olup pencereler pvc, tavanlar kartonpiyer, salonda göbek ve spot lamba mevcuttur. Orta blokta balkon mevcut değildir. 2. Bağımsız bölümün balkonları pvc ile kapatılmıştır. Katlar arası irtibat içeriden betonarme merdiven ile sağlanmaktadır. Başka giriş mevcut değildir. Villalar, önü kapanmaz panoramik deniz manzarası imkanına sahiptir. Binaların dış cephesi tarak sıva, pencere ve balkonları pvc'dir. Balkonlarında barbekü bulunmaktadır. Villa ön cepheleri balkonludur. İki adet köşe villanın arka cephesinde l'er adet balkon mevcuttur. Geniş bahçesi, bahçe içerisinde çok sayıda yetişkin ağaç bulunmaktadır. Bahçe yürüme yolları mermer döşelidir. çarşı pazara yakın konumda olup, geniş ulaşım imkanına sahiptir. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Takdir Olunan Kıymeti:
Gürpınar Man. 1212 ada 1 parsel 1 nolu bağımsız bölümün değeri 380,000,00-TL
Satış saati  : 14:50-15:00

Gürpınar Man. 1212 ada 1 parsel 2 nolu bağımsız bölümün değeri 380,000,00-TL
Satış saati  : 15:10-15:20

Gürpınar Mah, 1212 ada 1 parsel 3 nolu bağımsız bölümün değeri 380,000,00-TL
Satış saati  : 15:30-15:40

1.  SATIşž GÜNÜ : 05/04/2011

2.  SATIşž GÜNÜ : 15/04/2011

SATIşž şžARTLARI:

1-  Yukarıda özellikleri yazılı taşınmazların satışı bir borç nedeni ile açık artırma suretiyle yapıla-caktır. Satış Büyükçekmece 2. icra Müdürlüğü önünde yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla yukarıdaki şartlarda ikinci açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanı sonunda gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşer.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale damga pulu bedeli, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Alacaklı varlık yönetim şirketi olup 3065 sayılı KDV kanunun 17/4-L maddesi hükmü gereğince ihale alıcıları KDV'den istisnadır. Birikmiş vergiler, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği verilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin 2010/4447 Tal. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
Dosya No: 2010/4447 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön