28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'ye metrogar yapılacak!

Büyükçekmece'ye metrogar yapılacak!

Büyükçekmece ' de vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin ilk 'metrogarı'nın ilçeyi dünyaya açacağını söyledi. Metrogardan İstanbul'un her noktasına raylı sistemle gidilebilecek....



Başkan Topbaş, ilk metrogarın Büyükçekmece'ye yapılacağını açıkladı. Metrogardan İstanbul'un her noktasına raylı sistemle gidilebilecek.


Büyükçekmece' de vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin ilk 'metrogarı'nın ilçeyi dünyaya açacağını söyledi. Projelerini birilerinin anlamasının da yetişmesinin de mümkün olmadığını ifade eden Topbaş, 'Her Yere Metro, Her Yerde Metro' projemiz kapsamında Büyükçekmece'ye de metro getiriyoruz. Bakırköy'den Beylikdüzü'ne gelecek metroyu Türkiye'de ilk defa metrogar yaparak, Büyükçekmece'nin metrosuna kadar getireceğiz. Bu gardan metroya binerek, İstanbul'un ve Türkiye'nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz. Güzel bir bina yapacağız ve esnafımızı da orada toplayacağız" diye konuştu. İstanbul'a 186 kilometre öteden Melen'den su getirdiklerini, 136 kilometrelik ikinci hattın haziran ayında devreye gireceğini belirten Topbaş, 'İstanbul'un bir yıllık suyunu tek başına karşılayacak Melen Barajı'nın da 2016 yılında devreye gireceğini söyledi. Topbaş, "Paris'te hava kirliği nedeniyle araçların iki günde bir trafiğe çıkması kararı alınırken, İstanbul'da ne hava kirliliği ne de çözülemeyecek trafik var. İstanbul gerçekten çok iyi bir noktada" diye konuştu. Topbaş, çöpten elektrik ürettiklerini,  İzmir  Büyükheşir'in ise çöpleri vadilere boşaltığını da sözlerine ekledi. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön