28 / 04 / 2024

Büyükçekmece metro istasyonuna kültür merkezi yapılacak!

Büyükçekmece metro istasyonuna kültür merkezi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'Büyükçekmece Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Topbaş, burada yaptığı konuşmasında Büyükçekmece metro istasyonunun yapılacak kültür merkezinin içine girmesini planladıklarını söyledi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'Büyükçekmece Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş dünyaya örnek bir proje olan metrobüsü sadece Beylikdüzü'ne kadar getirebildiklerini kaydetti. 


Büyükçekmece'ye yapılması planlanan metro hattı ile ilgili bilgiler de veren Kadir Topbaş, "Şu anda projelerini yaptığımız 24 kilometrelik Bakırköy-Beylikdüzü metro hattı ihale aşamasına geldi. Daha önce ulaşımla ilgili görüştüğümüz arkadaşlarımıza Büyükçekmece merkeze bir istasyon yapalım dediğimde bana, 'Başkanım orada 30-40 metrelik derinlik köprü üzerine çıkar. İstasyon altta olmaz. Nasıl olacak?" dediler. Bu toplantıya gelmeden önce bir değerlendirme yaptım. Yüzeye çıktığı noktada oraya içinde sinemaları kültür sanat alanları olan bir kültür merkezi yapsak ve metroda oraya girse...Yani Haydarpaşa Garı gibi metro istasyonun içine girsin. Daha hareketli ve canlı bir proje olur. Bu talimatı biraz önce verdim ve çalışmaya başladılar. İnsanların binip Taksim'e, Kartal'a Sarıyer'e gittiği bir metro burada Büyükçekmece'de olacak. Samimi olarak söylüyorum toplasınlar bütün adamlarını şu fikri ortaya çıkaramazlar"diye konuştu.




Geri Dön