05 / 05 / 2024

Büyükhanlı GYO Romanya'da 6 bin konut yapıyor!

Büyükhanlı GYO Romanya'da 6 bin konut yapıyor!

İstanbul'da konut projeleriyle adını duyuran Büyükhanlı GYO'nun Romanya'daki yatırımı ise, ülkenin kalbi sayılan Bükreş'te. Proje için 6 bin konutluk ve 1.7 milyar euro'luk satış geliri planıyla yola çıkıldı



İstanbul'da katlar ve Barbaros'taki lüks konut projeleriyle adını duyuran Büyükhanlı GYO'nun Romanya'daki yatırımı ise, ülkenin kalbi sayılan Bükreş'te. Proje için 6 bin konutluk ve 1.7 milyar euro'luk satış geliri planıyla yola çıkıldı.

İstanbul 'da gerçekleştirdiği lüks marka konut projeleriyle tanınan Büyükhanlı GYO, 2006 'dan bu yana Romanya 'da Avrupa için bir kent kuruyor. İstanbul 'da Büyükhanlı Barbaros ve Büyükhanlı Akatlar isimli iki proje üzerinde çalışmalarını sürdüren şirketin Romanya'daki projesi bir uzun soluklu yarış niteliğinde. Ülkedeki varlığını, ayrıca Opus Land Development SA isimli şirketle sürdüren Büyükhanlı GYO, Cosmopolis ismini taşıyan 6 bin konutluk projeyi 2014 yılına kadar tamamlayacak.
Yurtdışındaki bu projeden 1.7 milyar euroluk satış geliri beklediklerini belirten Büyükhanlı GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Büyükhanlı, Bükreş 'in kuzeydoğusunda Tunari bölgesiyle çevre yolunun kesiştiği noktada yer alan projenin 1 milyon metrekare arsa üzerinde 800 bin metrekarelik inşaat olarak planlandığını belirtti. Konut ve buna bağlı sosyal alanların yanı sıra ticari birimlere de sahip olan projenin ilk fazını tamamladıklarını ikinci fazını ise bu yıl içinde tamamladıklarını belirten Büyükhanlı, şöyle konuştu:
'Projenin ilk fazında 44 binada toplam 586 konut yer alacak.Projenin ikinci fazında ise 1.200 konut yer alıyor. Bu yıl içinde tamamını bitirmeyi planladığımız ikinci fazın ilk kısmından 50 konut teslim ettik. 161 daire için de çalışmalarımız sürüyor. Burayı, küçük bir şehir yaşamı gibi düşündük. şžu an700 kişilik bir yaşamın bulunduğu alanda da bunun ilk izleri oluşmaya başladı.'

EYLÜL AYINDA HALKA AçILIYOR
1953 yıllarında temelleri atılan şirket, 2007 yılından bu yana, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kimliğiyle hizmet veriyor. Oldukça zengin bir portföye sahip olan firmanın varlıkları hakkında bilgi veren Emre Büyükhanlı, 'Portföyümüzde 100 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Ayrıca, Beykoz 'da 54 dönümlük bir arsamız var. İnşaatın yanı sıra turizim sektöründe de faaliyet gösteriyorduk, ancak, güneydeki iki oteli satarak gayrimenkulde yoğunlaşma kararı aldık. şžimdiki yeni hedefimiz teslimden sonra yeni projelere başlamak ve eylülde halka arzı gerçekleştirmek' dedi.

ROMANYA'DAKİ EVDE FİYAT 38 BİN EURO'DAN BAşžLIYOR
Avrupa standartlarında ve yeşilin baskın bir karakterde olduğu Romanyalı Cosmopolis isimli projede daire fiyatları 38   bin euro'dan başlıyor. Projedeki maksimum fiyat ise 150   bin euro olarak ifade edildi.


Geri Dön