28 / 04 / 2024

Büyükhanlı İnşaat turizmden sonra konutta büyüyecek

Büyükhanlı İnşaat turizmden sonra konutta büyüyecek

Lüks konut inşası ve turizm sektörlerinde uzmanlaşan Büyükhanlı GYO, imza attığı projelerle sessiz ve derinden ilerlemeye devam ediyor



Kuruluşunun üzerinden yarım asırdan daha fazla bir süre geçen ve Ankaralı bir aile şirketi olarak kurulan Büyükhanlı İnşaat, yurtiçinde ve yurtdışında iddialı projeler gerçekleştiriyor. İnşaat faaliyetlerinin büyümesi üzerine tek çatı altında hareket etme kararı alan Büyükhanlı İnşaat, 2007 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı ile Büyükhanlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)´na dönüştü. Aynı zamanda turizm ve otel yatırımları ile tanınan Büyükhanlı İnşaat, Büyükhanlı Park Otel Ankara, Büyükhanlı Hotel İstanbul ve İstanbul Marriott Hotel Asia isimli üç otelin sahibi.

Büyükhanlı İnşaat, son dönemde birisi Romanya´da diğer ikisi İstanbul´da olmak üzere üç farklı proje üzerine yoğunlaşmış durumda. Bükreş´te gerçekleştirilen Cosmopolis/Romanya, 2 ile 11 kat arasında değişen villa ve apartmanlardan meydana geliyor. Proje 750 bin metrekare arsa alanı üzerinde kurulu. Toplam 750 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projenin inşaatı 2007 yılında başladı. 550 konuttan oluşan 1. etap 2009 yolunda bitti. Yine 550 konuttan oluşan 2. etapta ise inşaat devam ediyor. Projede toplamda 7 bin konut olacak. Fiyatların 60 bin Euro ile 600 bin Euro arasında değiştiği projede; kapalı otopark alanı, yüzme havuzu, fitness center, çocuk oyun alanı, açık manej (at ve pony binmek için), tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor. Projenin mimarı ise Haldun Müderrisoğlu.

Satışı üstlenen Zeynep Salman, Cosmopolis´in Bükreş´te 7 bin konutluk bir site olduğunu belirterek, "Cosmopolis'de alanları 60 ile 200 metrekare arasında değişen konutlar ile alanları 300 ile 500 metrekare arasında faklılık gösteren villalar yer alıyor. Fiyatlar 60 bin Euro´dan başlıyor" diyor.

İstanbul´da inşaatı gerçekleştirilen Büyükhanlı Akatlar ve Büyükhanlı Barbaros´ta dikkat çeken iki farklı proje. Akatlar ve Barbaros projeleri için Mimar Haldun Müderrisoğlu ve Barbaros Sağdıç´la çalışıldığını söyleyen Salman, "Akatlar´da metrekare ortalama birim fiyatı 6 bin 500 dolardan, Barbaros´ta ise metrekare birim fiyatı ise 6 bin dolardan başlıyor" dedi.

Akatlar´da teslimler 2011 sonunda
5'er katlı 3 bloktan meydana gelen Büyükhanlı Akatlar ise Levent Akatlar Mahallesi'nde hayata geçiriliyor. Toplam arsa alanı 6 bin 240 TL olan projenin inşaat alanı ise 10 bin metrekare. İnşaatına Mayıs 2010 tarihinde başlanan proje, 2011 sonunda teslim edilecek.

Alanları 225 metrekare 4+1, alanları 275 metrekare olan 5+1 bahçe dubleksi ve alanları 300 metrekare olan çatı dubleksi olmak üzere 30 konuttan meydana gelen projede 24 saat güvenlik hizmeti, yüzme havuzu, dijital yayın altyapısı, merkezi ısıtma sistemi, jeneratör ve su depoları, her daireye ait 2 araçlık kapalı otopark alanı yer alıyor. Güvenlik nedeniyle araç ile siteye giriş tek bir yerden olacak. Ayrıca otoparktan asansör vasıtasıyla dairelere geçiş yapılabilecek. Metrekare ortalama birim fiyatı 6 bin 500 dolar olan projede şu ana kadar 2 konutun satışı yapıldı.

Barbaros´ta metrekaresi 6 bin dolara
Beşiktaş Balmumcu'da hayata geçirilen Büyükhanlı Barbaros projesinin inşaatı Haziran 2009'da başladı. Teslimlerin 2011 sonunda yapılacağı Büyükhanlı Barbaros'un toplam arsa alanı 12 dönüm, inşaat alanı ise 43 bin metrekare. Projede alanları 108 metrekare olan 1+1'ler, alanları 143 metrekare olan 2+1'ler, alanları 250 metrekare olan 3+1'ler ve alanları 350 metrekare 3+1'lerden meydana gelen138 konut yer alıyor.

Metrekare birim fiyatı ise 6 bin dolar ile 8 bin dolar arasında değişen projenin en üst katında bulunan seyir terası, ev sahiplerinin onayı doğrultusunda bir işletmeye verilebilecek. 24 saat resepsiyon hizmeti, kapalı devre kamera sistemiyle 24 saat güvenlik hizmeti, yarı açık yüzme havuzu, fitness salonu, spa merkezi, oto yıkama, laundry, housekeeping, akıllı bina otomasyonu, her daireye ait 2 araçlık kapalı otopark alanı, her daireye 3 metrekarelik depo alanı, mülkiyet hakkı daire sahiplerine ait, en üst katta boğaz manzaralı roof cafe, 6 bin 800 metrekarelik ofis ve mağaza kullanımına ait Ticari Alan bulunuyor. Bu alana ait ayrıca 3 bin 500 metrekarelik otopark alanı olacak. Projenin mimarı ise Barbaros Sağdıç.

Büyükhanlı İnşaat´ın bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler
Firmanın bugüne kadar imza attığı projeler arasında; Moda Büyükhanlı Apartmanı, Suadiye Vakkorama, Altunizade Konutları, Etiler U.B.A Sitesi, Levent Konutları, Levent İş Merkezi, Wish Hotels & Resorts, Grand Kemer, Etiler Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Lisesi, Ulus İlhan Sitesi, Suadiye Vakko Binası, Suadiye Konutları, Suadiye Konutları Çarşı Konsepti, Etiler Büyükhanlı Sitesi, Wish Hotels& Resort ve Long Beach bulunuyor.
Ebru DUMAN/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön