27 / 04 / 2024

Büyükyalı İstanbul projesi MIPIM Fuarı'nda tanıtıldı!

Büyükyalı İstanbul projesi MIPIM Fuarı'nda tanıtıldı!

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen "Büyükyalı İstanbul" projesi MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında tanıtıldı.



Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen "Büyükyalı İstanbul" projesi MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında tanıtıldı.


Büyükyalı İstanbul'un standında gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin konseptini zamansız bir mimari anlayışla, yüksek kalite standartları doğrultusunda tasarladıklarını belirterek, nesilden nesile eşsiz bir miras bırakma imkanı sunduklarını söyledi.


Zamanın insanın en değerli varlığı olduğunu dile getiren Akbalık, "Büyükyalı'nın vadettiği en önemli avantajlardan biri de, eşsiz ulaşım olanaklarıyla trafikte harcanan zamanı geri kazandırmak. İstanbul'da bugüne kadar verimli bir şekilde kullanılamayan deniz ulaşımı Büyükyalı'daki deniz shuttle'larıyla (karşılıklı taşıma) aktif olarak kullanılabilecek" dedi.


Akbalık, Kazlıçeşme sahil şeridinin mevcut ulaşım altyapısı ve yeni eklenecek ulaşım projeleriyle İstanbul'un cazibe merkezine dönüşeceğini dile getirerek, bütün ulaşım aksının kesiştiği bölgenin, kentin yeni ve en büyük ulaşım lokasyonu olma özelliğine sahip olduğunu aktardı.


Tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşamın ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda geliştiğini dile getiren Akbalık, Büyükyalı İstanbul'un  Marmaray  ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanına yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşarak bu dinamiği yakalıyor" diye konuştu.


4 mahalle, 1 semt, 1 meydan...


Projelerinde dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı "yeni şehircilik" anlayışını uyguladıkları bilgisini veren Akbalık, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz."


"Büyükyalı Spor Kulübü, geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek"


Büyükyalı'da insanların gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları mekanların yanı sıra aynı zamanda spor ve yaşam kulüpleri gibi tamamlayıcı unsurlara da yer verdiklerine dikkati çeken Akbalık, her semtin kendine has özellikleriyle birlikte değişmez ortak bir özelliği daha bulunduğunu, bunun spor kulüpleri olduğunu söyledi.


Akbalık, Büyükyalı'da tenis, yüzme, kürek, yelkencilik, voleybol, basketbol gibi bir çok sportif aktivite ve sosyal faaliyetin, uzman eğitmenler eşliğinde yapılabileceği bir spor kulübü olacağını kaydederek, "Site sakinleri her türlü aktiviteye bu kulüp sayesinde kolaylıkla ulaşabilecek. Semtin çocukları, gençleri bu kulüpte eğitim alacak. Kim bilir, belki gelecekte bu spor kulübünün çeşitli branşlarda elde ettiği başarıları, yetiştirdiği milli sporcuları ve aldığı kupaları konuşacağız" dedi.


Konut almak isteyen ailelerin, çocuklarla ilgili taleplerinin her zaman ön planda olduğunu hatırlatan Akbalık, Büyükyalı'nın proje aşamasında çocuklara yönelik tüm ihtiyaçları dikkate aldıklarını bildirdi.


"Büyükyalı ile çıtayı çok farklı bir yere taşıdık"


Akbalık, şöyle devam etti:


"Büyükyalı'da geleceğimizin mimarı çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu yetişebilecekleri bir ortam yaratırken, onlar için eşsiz bir miras bırakmayı gaye edindik. Projede çocukların sosyal yaşamına, sadece fiziksel değil, ruhsal ve kişisel gelişimine de katkı sağlayacak kreş, eğitim ve eğlence alanları ile oyun parkları yer alıyor. Bu noktada çok önemli bir ayrıntının daha altını çizmek isterim. Ebeveynler artık çocuklarının bu tür aktivitelere ulaşması için İstanbul’da kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalmayacak."


Akbalık, Büyükyalı projesinde ürettikleri değerlerin ve logo tasarımından mimari tasarıma kadar ortaya koydukları felsefi yaklaşımın gayrimenkul projelerinin geleceğine farklı bir ışık tutacağını söyledi.


Büyükyalı ile çıtayı çok farklı bir yere taşıdıklarını ve sektörde yeni bir sayfa açtıklarını aktaran Akbalık" Umarız bu yeni sayfa, farklı gayrimenkul projeleri için de örnek teşkil edecek" dedi.


Büyükyalı, İstanbul'da en cazip proje olacak


Projeyle ilgili bilgi veren Chapman Taylor Ülke Direktörü Chris Lanksbury ise Büyükyalı'yı, dünyanın en heyecan verici şehrinde, Marmara Denizinin kıyısında, farklı yaşam biçimlerinden ilham alarak tasarladıklarını söyledi.


Lanksbury, şunları kaydetti:


"Yeni şehircilik' yaklaşımında olduğu gibi Büyükyalı'nın temelinde de, ortak kullanım alanlarının yer aldığı, özel yaşam alanlarının güvenli bir şekilde ayrıştırıldığı, sokak, meydan, park, bahçe ve avluların bulunduğu, geleneksel ve çağdaş mimarinin buluştuğu bir mekansal tasarım var. Master planı oluştururken amacımız, İstanbul’un zengin dokusunu ve arazinin karakterini vurgulamak ve güçlü, zamansız bir mekan yaratmak oldu. Alandaki tarihi binalar bu nedenle muhafaza edildi, toplumsal alanlara dönüştürülmesi planlandı. Böylece tarihi ve kültürel değerlere sahip eşsiz enerjide bir imar planı ortaya çıktı. Büyükyalı'nın, farklı ve özgün bir proje olarak, İstanbul’daki oturum ve yatırım amaçlı en cazip proje olacağına inanıyoruz."


İyi yaşam ve akıllı evler...


"İnsan" ve "iyi yaşam" kavramlarını odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda "iyi bir yaşam" sunmayı hedefleyen Büyükyalı'nın konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite gibi değerleri bir araya getiren ve "iyi yaşam" vizyonunu destekleyen "yeni şehircilik" akımı oluşturuyor. 


Otomasyon sistemiyle verimliliğin kontrol altına alındığı Büyükyalı'da, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi akıllı telefonlarla kontrol edilecek, her bir oda istenen sıcaklığa, ev dışından ayarlanabilecek. Büyükyalı'da yaşayanlar ayrıca şehrin merkezinde masmavi denize karşı yemyeşil bir atmosferin tadını çıkaracak. 


Büyükyalı, yüzde 60'a ulaşan yeşil alanları ve yüzde 15'lik alandaki tarihi binalarıyla, "iyi yaşam"ın kriterlerini yeniden tanımlayacak. Gelen misafirlere ve daire büyüklüklerine göre 4 arabaya kadar otopark imkanı sağlanacak.


AA

MIPIM'de görücüye çıkan Büyükyalı İstanbul projesi, Arap ve Avrupalı yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Başkan Akbalık, projenin ana ulaşım hatlarına yakınlığı ve yeni konseptiyle yabancılardan tam not aldığını söyledi

Dünya lansmanını MIPIM'de yapan Büyükyalı İstanbul projesi, yabancılardan tam not aldı. Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık "Her şeye rağmen Türkiye'ye yabancı ilgisi sürüyor. Fuarda Büyükyalı, özellikle Batılı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor" dedi. Akbalık fuar boyunca çok sayıda yabancı yatırımcıyla görüştüklerini, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye yabancı ilgisinin sürdüğünü ifade ederek, "Batılılar kadar Arap yatırımcılar da projelerimizle ilgilendi" diye konuştu. 


Ulaşım avantajı 

Projeyle ilgili bilgi veren Akbalık, şöyle konuştu: "Projenin konseptini zamansız bir mimari anlayışla, yüksek kalite standartları doğrultusunda tasarladık. Büyükyalı'nın vaat ettiği en önemli avantajlardan biri de ulaşım olanaklarıyla trafikte harcanan zamanı geri kazandırmak." İstanbul'da bugüne kadar verimli kullanılamayan deniz ulaşımının, Büyükyalı'daki deniz shuttle'larıyla aktif hale getirileceğini de belirten Akbalık, "Kazlıçeşme sahil şeridi, mevcut ulaşım altyapısı ve yeni eklenecek projeleriyle İstanbul'un cazibe merkezine dönüşecek. Bütün ulaşım aksının kesiştiği bölge, kentin yeni ve en büyük lokasyonu olma özelliğine sahip. Tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşam, ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda gelişir" diye konuştu. Büyükyalı İstanbul Projesi, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları ile 8 şeritli yeni sahil yoluna yakın konumda. Atatürk Havalimanı ile deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunuyor. 


4 mahalleden birini Amerikalı işletecek

Ahmet Akbalık projeyi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımladıklarını belirterek, "İstanbul'a meydanlar, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir proje kazandıracağız. Bu 4 mahalleden birinin işletmesini ise burada yaşayanlara gerçek rezidans hizmeti sunacak Amerikalı bir firmaya vermeyi planlıyoruz. Bu firmayla görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. 


Geleneksel ve modern buluştu

Projeyle ilgili bilgi veren Chapman Taylor Ülke Direktörü Chris Lanksbury ise Büyükyalı'yı, Marmara Denizi'nin kıyısında farklı yaşam biçimlerinden ilham alarak tasarladıklarını söyledi. Lanksbury, "Projede 'Yeni şehircilik' yaklaşımında olduğu gibi Büyükyalı'nın temelinde de, ortak kullanım alanlarının yer aldığı, özel yaşam alanlarının güvenli bir şekilde ayrıştırıldığı, sokak, meydan, park, bahçe ve avluların bulunduğu, geleneksel ve çağdaş mimarinin buluştuğu bir mekânsal tasarım var" diye konuştu.


Sabah/Seda Tabak


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirdiği Büyükyalı projesi Mipim Fuarı’nda tanıtıldı. İlk tanıtımı İstanbul’da yapılan proje, yabancı yatırımcıdan da ilgi gördü. Projenin Eylül 2016’da satışa çıkması planlanırken, bu süre içerisinde projeye talep toplanacak.

Fuarda Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, fuar kapsamında hem Batılı ülkelerden, hem de Körfez ülkelerinden yatırımcı ve fonlarla görüşeceklerini anlattı. Projeyi 4 mahalle olarak tasarladıklarını hatırlatan Akbalık, “Bu mahallelerden birini, ‘branded residence’ kapsamında geliştiriyoruz. ABD’li ünlü bir firma, bu mahalleyi işletecek. Bunu da yakın zaman içerisinde açıklayacağız” dedi. Akbalık, projede şu anda 452 ünitenin satışa çıkacağını, ikinci etabın da Mart 2017’de satışta olacağını ifade etti.


‘İyi yaşam’ sunuyor

Projenin mottosu olarak ‘iyi yaşam’ konseptiyle insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve rahatlatmak anlamında proje içinde pek çok çalışma yaptıklarını anlatan Akbalık, “Yetişkinlerden çocuklara kadar herkesi düşünerek, her türlü ihtiyaçlarına cevap verdik. Ayrıca tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşam, ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda gelişir. Büyükyalı da böyle önemli bir lokasyonda” dedi.


MilliyetDuygu Erdoğan






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarı MIPIM 2016, Cannes'da kapılarını açtı. Fuara 23 firma ve belediye ile katılan Türkiye, katılımcı sayısında ilk 10 ülke arasına girdi.


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016, Fransa'nın Cannes kentinde kapılarını açtı. Türkiye, MIPIM 2016'ya 23 firma ve belediye ile katıldı. Toplam katılımcı sayısında ilk 10 ülke arasına girdi. Cuma gününe kadar açık kalacak fuarı, uluslararası yatırımcıların da olduğu 26 bin 500 katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.

İTO'DAN 685 METREKARELİK ÇADIR 

Fuara bu yıl İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 685 metrekarelik çadırı damga vurdu. Emlak Konut GYO'nun desteğiyle hayata geçirilen çadır, Paris ve Londra çadırlarının arasında yer alıyor. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 96 metrekarelik 'Yaşayan İstanbul' çadırıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mega projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz. Özellikle son beş yılda kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yurtdışında birçok projeye imza atabiliriz" dedi. 

ALANI İKİ KAT ARTIRDIK 

İTO'nun 400 bin üyesinden 60 bininin inşaat sektöründe olduğunu dile getiren Çağlar, "Bu sektöre yatırım yapmamız gerekiyor. Geçen yıl çadırın büyüklüğü 300 metrekareydi, bunu iki kat artırdık. İstanbul'unki Paris'ten sonra ikinci büyük çadır. Üçüncü de Londra. Türkiye'den geçen yıl fuara 700 kişi geldi, bu yıl sayı 800'e çıktı" diye konuştu. Fuarda yabancı yatırımcılarla buluşacaklarını da kaydeden Çağlar, şöyle konuştu: "Bu fuarda alım-satımdan ziyade işbirlikleri oluşuyor. Türkiye'nin ve İstanbul'un potansiyelini anlatmak için buradayız." 

1 MİLYON KART VİZİT ALIŞVERİŞİ

İTO Başkanı Çağlar, fuarda geçen yıl günde 1 milyon kartvizit alışverişi yapıldığını, 22 bin de tweet atıldığını hatırlattı.

8 BELEDİYE DE FUARDA

Bu yıl MIPIM'de aralarında Antalya, Balıkesir, Hatay, Ordu, Kocaeli ve Beyoğlu'nun da olduğu 8 belediye stant açtı.

FRANSIZ BAKAN DA GELDİ

Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, İstanbul Çadırı'nı ziyaret etti. Çadırda İTO Başkanı İbrahim Çağlar'dan İstanbul'daki yatırım olanaklarıyla ilgili bilgi aldı.

ÇADIRDA SABAH KAHVALTISI

SABAH gazetesi İTO'nun çadırında katılımcılara Sabah logolu fincanlarla Türk kahvesi ikram etti.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan da İTO çadırında Türk kahvesi içti.

1.2 MİLYON EUROYA MAL OLDU

Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, görsel şovlar, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1.2 milyon euroya mâl olduğu bilgisini verdi.

43 FİRMA DÜNYA LİGİNDE

Türk müteahhitlerin 2015 yılında 20 milyar dolar değerinde toplam 177 proje üstlendiğine işaret eden Başkan Çağlar, "Dünyada 2030'a kadar 57 trilyon dolarlık altyapı yatırımı yapılması bekleniyor. Avrupa'nın 2020'ye kadar olan altyapı ihtiyacı ise 2.2 trilyon dolar. Dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasında 43 firmamız var. Çin'den sonra dünyada ikinci sıradayız. Müteahhitlik şirketlerimizin yeni başarı hikâyeleri yazmaları için gereken tek şey, mega projeler tamamlanınca ortaya çıkan insan kaynağımız ve tecrübe birikimimize sahip çıkmak" dedi.

KİLİS'E 200 KONTEYNIR

Ankara'daki terör saldırısını lanetleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Bütün devletler bu terörü lanetlemelidir. 'Senin teröristin iyidir, benimki kötüdür' diyerek bu işi çözemeyiz. Paris, Londra ne kadar güvenliyse İstanbul,  Ankara  da o kadar güvenlidir" dedi. Çağlar, Kilis'teki Suriye kamplarına içinde tuvalet ve banyo olan 200 konteynır gönderceklerini de açıkladı.


BEYOĞLU 50 KAT DEĞERLENECEK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM'de yatırımcılara İstanbul ve Beyoğlu'nu anlatma fırsatı bulduklarını belirtti. Beyoğlu'nda 2023'e kadar tamamlanacak 25 milyar dolar değerindeki 9 projeyi tanıttıklarını söyleyen Demircan, bu sürede Beyoğlu'nda 50 kat değer yaşanacağını kaydetti. Toplam yatırımı 12 milyar dolar olan projeler arasında Tarlabaşı 360, Piyalepaşa İstanbul, Galataport, Haliç Port, Örnektepe, Dolaptere, Karaköy, Sütlüce ve Okmeydanı kentsel dönüşümü yer alıyor.

YENİ HAVALİMANI 'MEGA PROJELER ' YARIŞMASINDA

İTO'nun çadırında İstanbul'un yeni havalimanının 5 metrekarelik maketi de sergilendi. Proje, yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Havalimanının müteahhitleri Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de fuara katıldı. Yeni Havalimanı, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM'de sahibini bulacak 'Geleceğin En İyi Mega Projesi Ödülü'nde, jüri önerisiyle kısa listede kalmıştı. Yarışmanın sonucu perşembe günü açıklanacak. MIPIM Fuarı'nda verilecek ödüller için 42 ülkeden 230 projenin başvurduğu biliniyor. Değerlendirmeler sonucu MIPIM Ödülleri jürisi tarafından 26 Ocak'ta belirlenen kısa listede, her kategoriden 4 proje olmak üzere 11 kategori ve 44 proje yer alıyor. Listede İstanbul Yeni Havalimanı, 'Geleceğin En İyi Mega Projesi' kategorisinde yarışıyor.


Sabah/ Dilek Güngör


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığının İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda inşaasına başladığı Büyükyalı İstanbul projesi, önümüzdeki Eylül ayında satışa sunulmadan önce MIPIM'de dünya vitrinine çıktı.  Büyükyalı İstanbul'un Cannes'da 'yeni şehircilik' ve 'iyi yaşam' konseptiyle dikkat çektiğini anlatan Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık; fuarda çok sayıda yabancı yatırıcıyla görüşmeleri olduğunu, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmenTürkiye'ye yabancı ilgisinin devam ettiğini ifade etti. Akbalık, Büyükyalı görüşmelerinin ağırlıklı olarak Arap ve Batılı yatırımcılarla olduğunu, özellikle Avrupa'nın projeye ilgisinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.  

DENİZDE SHUTTLE SERVİSİ

Projeyle ilgili bilgi veren Akbalık, “Projenin konseptini zamansız bir mimari anlayışla, yüksek kalite standartları doğrultusunda tasarladık. Büyükyalı’nın vaat ettiği en önemli avantajlardan biri de, ulaşım olanaklarıyla trafikte harcanan zamanı geri kazandırmak” dedi. Akbalık, İstanbul’da bugüne kadar verimli bir şekilde kullanılamayan deniz ulaşımının, Büyükyalı’daki deniz shuttle’larıyla aktif olarak kullanılabileceğini dile getirdi.

Marmaray'a Avrasya'ya çok yakın

AKBALIK, “Kazlıçeşme sahil şeridi, mevcut ulaşım altyapısı ve yeni eklenecek ulaşım projeleriyle İstanbul’un cazibe merkezine dönüşecek. Bütün ulaşım aksının kesiştiği bölge, kentin yeni ve en büyük ulaşım lokasyonu olma özelliğine sahip. Tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşam, ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda gelişir. Büyükyalı, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı’na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşarak bu dinamiği yakalıyor” dedi.

4 mahalle bir semt

Ahmet Akbalık projeyi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımladıklarını belirterek, "Bu 4 mahalleden bir tanesinin işletmesini ise burada yaşayanlara gerçek rezidans hizmeti sunacak Amerikalı bir firmaya vermeyi planlıyoruz. Bu firmayla görüşmelerimiz sürüyor.

Yabancıların Türkiye ilgisi devam ediyor

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur MIPIM'e firma standı değil, bireysel olarak katılan gayrimenkul petronları arasında yer aldı. Fuarda Avrupalı, Amerikalı ve Ortadoğulu 12 fonla görüşme yapacaklarını söyleyen Erden Timur, MIPIM'in terörün gölgesinde başladığını ancak, bunun sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını, artık tüm dünyada birinci gündem maddesi olarak terörün konuşulduğunu belirtti. Yabancı yatırımcının Türkiye ilgisinin devam ettiğini vurgulayan Timur, 250 milyon dolarlık gayrimenkul fonu kurmak çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, söz konusu fonun 6 ay içinde faaliyete geçmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi. 

Türk şirketler fuara akın etti

MIPIM 2016’ya stant ile katılım gösteren firmalar şöyle: Özak - Yenigün - Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB, Beyoğlu Investors Group, Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme.

Uzun vadeli bakıyorlar

Tahincioğlu fuarda Nida markalı üç ofis projesini sergiledi. Projenin fuardaki basın toplantısında konuşan Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yabancıların Türkiye’deki terör olaylarını kınadığını belirterek, “Bir konut projesinin geliştirilmesi 5 yılı bulurken, ticari ve AVM yatırımlarında bu süreler daha uzayabiliyor. Bu nedenle büyük firmalar uzun vadeli bakıyor” dedi. Tahincioğlu,Türkiye pazarına ilginin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Akşam 






Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat'ın Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirdiği, Büyükyalı projesi Mipim Fuarı'nda tanıtıldı. İlk tanıtımı İstanbul'da yapılan proje, yabancı yatırımcıdan da ilgi gördü. Projenin Eylül 2016'da satışa çıkması planlanırken, bu süre içerisinde projeye talep toplanacak. Fuarda Büyükyalı Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, fuar kapsamında hem Batılı ülkelerden hem de Körfez ülkelerinden yatırımcı ve fonlarla görüşeceklerini anlattı. Projeyi 4 mahalle olarak tasarladıklarını hatırlatan Akbalık, projede şu anda 452 ünitenin satışa çıkacağını, ikinci etabın da Mart 2017'de satışta olacağını ifade etti. 


Posta






Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat'ın İstanbul Kazlıçeşme'de hayata geçireceği Büyükyalı projesinin lansmanı MIPIM'de yapıldı. Büyükyalı'da satışlar Eylül 2016'da başlıyor.

ÖZAK GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat'ın İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirdiği Büyükyalı projesinin lansmanı MIPIM'de yapıldı. 8 Mart'ta İstanbul'da tanıtımı yapılan, dün de ilk kez yabancı yatırımcıyla buluşan Büyükyalı'nm satışlarına Eylül 2016'da başlanması planlanıyor. Bu süre içerisinde projeye talep toplanacak. MIPIM'de Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, fuar kapsamında hem Batılı ülkelerden hem de Körfez ülkelerinden yatırımcı ve fonlarla görüşeceklerini anlattı. 

Mahalleye ABD'li işletmeci 


Projeyi 4 mahalle olarak tasarladıklarını hatırlatan Ahmet Akbalık, "Bu mahalllelerden birini, 'branded rezidence' kapsamında geliştiriyoruz. ABD'li ünlü bir firma, bu mahalleyi işletecek. Bunu da yakın zaman içerisinde açıklayacağız" dedi. Akbalık, projede şu anda 452 ünitenin satışa çıkacağını, ikinci etabın da Mart 2017'de satışta olacağını ifade etti. Ahmet Akbalık, projenin yer aldığı bölgenin kentin yeni ve en büyük ulaşım lokasyonu olma özelliğine sahip olduğunu söyledi. "Tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşam, ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda gelişir" diyen Akbalık, Büyükyalı'nm, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı nedeniyle önemli bir lokasyon avantajına sahip olduğunu söyledi. 



Vatan


Haber Hürses'te şu şekilde yer aldı;


Ozak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen "Büyükyalı İstanbul" projesi MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında tanıtıldı. 
Büyükyalı İstanbul'un standında gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin konseptini zamansız bir mimari anlayışla, yüksek kalite standartları doğrultusunda tasarladıklarını belirterek, nesilden nesile eşsiz bir miras bırakma imkanı sunduklarını söyledi. 

Zamanın insanın en değerli varlığı olduğunu dile getiren Akbalık, "Büyükyalı'nın vadettiği en önemli avantajlardan biri de, eşsiz ulaşım olanaklarıyla trafikte harcanan zamanı geri kazandırmak. İstanbul'da bugüne kadar verimli bir şekilde kullanılamayan deniz ulaşımı Büyükyalı'daki deniz shuttle'lanyla (karşılıklı taşıma) aktif olarak kullanılabilecek" dedi. 

Akbalık, Kazlıçeşme sahil şeridinin mevcut ulaşım-altyapısı ve yeni eklenecek ulaşım projeleriyle İstanbul'un cazibe merkezine dönüşeceğini dile getirerek, bütün ulaşım aksının kesiştiği bölgenin, kentin yeni ve en büyük ulaşım lokasyonu olma özelliğine sahip olduğunu aktardı. 
Tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşamın ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda geliştiğini dile getiren Akbalık, Büyükyalı İstanbul'un Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlanülan, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanına yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşarak bu dinamiği yakalıyor" diye konuştu. 

Projelerinde dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı "yeni şehircilik" anlayışını uyguladıkları bilgisini veren Akbalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. 

Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz." Büyükyalı, İstanbul'da en cazip proje olacak Projeyle ilgili bilgi veren Chapman Taylor Ülke Direktörü Chris Lanksbury ise Büyükyalı'yı, dünyanın en heyecan verici şehrinde, Marmara Denizinin kıyısında, farklı yaşam biçimlerinden ilham alarak tasarladıklarını söyledi. Lanksbury, şunları kaydetti: "Yeni şehircilik' yaklaşımında olduğu gibi Büyükyalı'nın temelinde de, ortak kullanım alanlarının yer aldığı, özel yaşam alanlarının güvenli bir şekilde ayrıştırıldığı, sokak, meydan, park, bahçe ve avluların bulunduğu, geleneksel ve çağdaş mimarinin buluştuğu bir mekansal tasarım var. Master planı oluştururken amacımız, İstanbul'un zengin dokusunu ve arazinin karakterini vurgulamak ve güçlü, zamansız bir mekan yaratmak oldu. Alandaki tarihi binalar bu nedenle muhafaza edildi, toplumsal alanlara dönüştürülmesi planlandı. Böylece tarihi ve kültürel değerlere sahip eşsiz enerjide bir imar planı ortaya çıktı. Büyükyalı'nın, farklı ve özgün bir proje olarak, İstanbul'daki oturum ve yatırım amaçlı en cazip proje olacağına inanıyoruz." 

Hürses


Geri Dön