28 / 04 / 2024

Çağdaş Boya sineksavar ve ısı yalıtımlı boya üretecek!

Çağdaş Boya sineksavar ve ısı yalıtımlı boya üretecek!

KOSGEB ve TÜBİTAK ile Ar-Ge kapsamında iki ortak proje yürüten Çağdaş Boya, sineklerin bina içine girmesini engelleyen ve ısı yalıtım özellikli iç ve dış cephe boyalan üretimine başlayacak



Firma yeni inovatif ürünleri ile üretim kapasitesini de önümüzdeki yıllarda 50 bin tona çıkaracak. Cirolarının yüzde 3'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarım belirten Çağdaş Boya Genel Müdürü Zafer İvriz, son yıllarda yaptıkları yatırımlarla sanayi boyaları, deniz boyaları, üstün özellikli koruyucu boyalar ve solventli ve solventsiz epoksi, poliüretan esaslı kaplamalar konusunda büyük atılım içinde olduklarını ifade etti.

'Isı yalıtımlı boya ile mantolamaya son verilecek'
Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda KOSGEB ve TÜBİTAK ile yürüttükleri iki projenin tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren İvriz, "Yakın zamanda piyasada hiç olmayan ve tüketici lehine çok özel boyalar çıkaracağız. Proje bitme aşamasında" dedi. Yeni geliştirdikleri ürünlerden birinin sivrisinek ve karasineklerin içeri girmesini engelleyen, "sineksavar" boya grupları olduğunu belirten İvriz, ısı yalıtım özelliklerine sahip iç ve dış cephe boyalar üzerinde de çalıştıklarını bildirdi. İvriz, bu ürünler ile mantolomaya gerek kalmayacağını ileri sürdü.

Yılda yaklaşık 45 milyar TL'nin, yalıtmışız binalar yüzünden boşa gittiğini dile getiren İvriz, yapacakları dış ve iç cephe boyalarıyla bu sarfiyatı ortadan kaldırabileceklerini vurguladı. Son yıllara kadar, yıllık üretim kapasitelerinin 15 bin civarında olduğunu ve özellikle 2010 yılından beri yaptıkları yatırımlarla yıllık kurulu kapasitelerini 30 bin tona çıkardıklarını dile getiren Zafer İvriz, inovatif ürünleri sayesinde önümüzdeki yıllarda kapasitelerini 50 bin tona çıkaracaklarını vurguladı.

Hedef, yurt içinde pazar payını %5'e çıkarmak
Türkiye'deki boya pazarı hacminin yaklaşık 550 bin ton olduğunu ifade eden Zafer İvriz, yüzde 2.75'lik pazar payım elinde bulundurduklarını kaydetti. İvriz, yüzde 5'lik bir pazar payına ulaşmak için agresif pazarlama faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydederek ihracata dönük olarak özellikle de Orta Asya ülkeleri ve Kuzey Irak’la temas halinde olduklarını ifade etti.

Emre KAYAY/Dünya


Geri Dön