15 / 05 / 2024

Çalık Gayrimenkul, 2017'de büyük bir sıçrama yapacak!

Çalık Gayrimenkul, 2017'de büyük bir sıçrama yapacak!

Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Milletçe elele verdiğimiz sürece her şeyin üstesinden geliriz” dedi.



Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Milletçe elele verdiğimiz sürece her şeyin üstesinden geliriz” dedi.



Türkiye'nin coğrafi olarak çok stratejik bir noktada yer aldığını belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, konumu gereği birtakım bedeller ödetilmek istendiğini söyledi. Özgül, "Türkiye de bu bedellerin altından en az zararla kalkmaya çalışıyor. Bir taraftan da ülkemiz kendi içindeki vatan hainleri ile mücadele ediyor. Tüm bu planlı ve maksatlı çalışmaların, bölgede tek istikrar unsuru olarak yükselen Türkiye'yi ekonomik ve siyasi olarak yalnızlaştırmaya hizmet ettiği aşikar" dedi. Ülkenin içinden geçtiği zor zamanlarda sektörün de seferber olduğunu anlatan Özgül, "Milletçe ele ele verdiğimiz, bir olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır. Bunun en güzel örneklerinden biri 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaptığımız kampanyalardır. Ardından yükselen dolar kuruna karşı yaptığımız TL kampanyalarıyla sektör olarak pozisyonumuzu aldık. Bu çalışmaların faydasını hep beraber gördük" diye konuştu.


Oturma izni ilgiyi artırır

Hiçbir terör örgütünün milletin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceğini belirten Özgül, "Bu doğrultuda tüm yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor yeni yatırımlarımıza zemin hazırlıyoruz" dedi. Özellikle yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin cazibesini koruduğunu anlatan Özgül, "Oturma izni, vatandaşlık hakkı gibi konularda yapılacak çalışmalar yabancı yatırımcı ilgisini pekiştirecek" şeklinde konuştu.


2017 sıçrama yılı olacak

Çalık Gayrimenkul'ün yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Özgül, "500 milyon dolar yatırım bedeli olan ve ülkemizin kamu-özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim360'ın, Tarlabaşı 360 adıyla satışa sunduğumuz ofis bloklarını 2017 ilk yarısında teslim edeceğiz" diye konuştu. Gonca Özgül, sektörün hayata geçirdiği kampanyalar ve vatandaşın talebi göz önüne alındığında siyasi anlamda yaşanan sıkıntılara rağmen 2016 yılında bir önceki yıla göre gayrimenkulde pozitif bir yıl geride bırakıldığını söyledi. Özgül, şöyle konuştu: "2017 yılının ilk yarısında da yapılan kampanyaların ve vatandaşın ilgisinin bu yönde devam edeceğini öngörüyoruz. Özellikle 2017'de Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılacak olması büyük bir adım olacak. Öte yandan otoyollar, yeni köprü, tünel ve metro açılışlarına hep beraber şahit oluyoruz. Her sektörde ihracatta başlatılacak seferberlik ile 2017'de çok büyük bir sıçrama yapacağımıza inanıyoruz."


Hedefler uzak değil

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almayı hedeflediğini belirten Özgül, "Geleneksel ihracat modellerinden ayrışarak, markalarımızı globalleştirerek ve yeni satın aldığımız dünya markalarını küresel ticaretteki payını yüzde 1'lerden 3'lere çıkararak hedeflerimizi yakalayabiliriz. Çalışmalara baktığımızda, bu hedeflerin bize çok uzak olmadığını söyleyebiliriz" değerlendirmesini yaptı.


Sabah


Geri Dön