30 / 04 / 2024

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Çalışan çocuk sahibi kadınların korunmasına yönelik yasalar kapsamında annelere özel bazı önemli destekler bulunuyor. 2023 yılında çalışan annelere özel yapılacak ödemeler ise artış gösterdi. Peki yeni yılda çalışan anneler hangi destek ödemelerini alacak?



Kadınların iş hayatında kalmasını sağlamak amacıyla yasalar yapılan düzenlemeler farklı bölümlere ayrılıyor.  İş hayatında olan annelere yönelik olanlar ise ayrı bir önem taşıyor. Birkaç farklı başlıkta yer alan bu desteklerde, 2023 yılının gelişiyle birlikte güncellemeye gidildi.

Özellikle yeni annelerin istihdamda yer almaya devam etmeleri için yasalar önemli destekler sağlıyor. önemli destekler sağlıyor. Bu çerçevede 3 değişik ödeme rapor parası, çocuk parası, emzirme ödeneği  ya da diğer adıyla süt parası olarak geçiyor.

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

TOPLAM 16 HAFTA

Kadın çalışanlar, doğumdan önce 8 ve doğumun ardından 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık izin hakkına sahip. Eğer çoğul gebelik söz konusuysa bu süreye 2 hafta daha ekleniyor. Hamilelik boyunca da periyodik kontrollerde izin almak mümkün oluyor. Doğum izninde geçen süre dolayısıyla da anne devletten para alıyor ve bu ödeme ‘doğum izni parası’ olarak adlandırılıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön