17 / 05 / 2024

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Çalışan çocuk sahibi kadınların korunmasına yönelik yasalar kapsamında annelere özel bazı önemli destekler bulunuyor. 2023 yılında çalışan annelere özel yapılacak ödemeler ise artış gösterdi. Peki yeni yılda çalışan anneler hangi destek ödemelerini alacak?



EN YÜKSEĞİ DOĞUM PARASI

Posta’nın haberine göre, alışan anneler için en yüksek katkıyı, ‘doğum parası (rapor)’ veriyor. Kadının aldığı brüt ücret bunun miktarını belirlerken,  net 8 bin 506 lira olan yeni asgari ücrete göre,  2023 yılı için en düşük doğum parası 24 bin 909 lira olacak.  

Destek ödemesi, annenin annenin adına açılan Ziraat Bankası hesabına doğum izni bittikten sonra aktarılıyor.

KİMLER ALABİLİR?

Doğumdan evvelki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi yatırılmış olmalı.

Doğum izni başlamadan önce işten ayrıldıysanız bu ödeneği alamıyorsunuz. Kadının işyerindeki sigortalılık halinin bu süreçte devam etmesi gerekiyor.

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Rapor devam ettiği sürece, 112 gün içinde işyerinde çalışmıyor olmak zorunlu.

Kadın çalışan, doktorun vereceği raporu işyerine teslim etmekle mükellef. Diğer işlemler işyeri tarafından gerçekleştiriliyor.

ÇOCUK SAYISI ARTTIKÇA ÖDEME DE ARTIYOR

Bu kapsamda 15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapmış tüm annelere çocuk parası verilmeye başlandı. Yeni doğan çocuk yardımı alabilmek için, TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru yapılabiliyor.

Bunun yanında Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeme yapılıyor.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Elon Musk’la twitter arasında kan uyuşmazlığı son sürat! Reklam verenler de kaçıyor!

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön