28 / 04 / 2024

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 



Konut fiyatları orta gelir ve dar gelir grubundan vatandaşlar için artık neredeyse ulaşılmaz hale gelirken, ilk el ve banka kredili konut satışları ise son yılların en düşük seviyesine geriledi. Öte yandan, çeşitli konut kampanyalarıyla ev sahibi olmak isteyenlere cazip imkanlar da sunuluyor.

Konut satışları bir başka açıdan ise tam tersine artış gösteriyor. Açıklanan 2022 yılı rakamlarına göre yabancılara konut satışında geçen yıl zirve yaşanırken, Rusya – Ukrayna çatışmasından kaçan Ruslar’ın yanı sıra, Türkiye’deki konutlara en fazla ilgi gösterenler İran ve Iraklılar oldu.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

SATILAN KONUT İÇİNDEKİ PAYI YÜZDE 4,5

Geçen yıl 1 milyon 485 bin 622 konut satılırken, toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 4,54 oranında oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bu verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de konut satışının yüzde 4,5’dan fazlasını yabancılara yapıldığını belirterek, bu rakamın artık çok yüksek olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön