07 / 05 / 2024

Çalışan, çalışmayan, kadın, erkek herkesi ilgilendiriyor! Maaşlar değişti!

Çalışan, çalışmayan, kadın, erkek herkesi ilgilendiriyor! Maaşlar değişti!

Devlet ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerde 2022 yılında değişiklik oldu. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın milyonlarca vatandaş 2022 destek ödemelerini araştırıyor...



DOĞAL GAZ YARDIMI

Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak. Sosyal yardım başvuruları e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabiliyor. Ödeme hak sahibinin PTT kartına yatırılacak.

Çalışan, çalışmayan, kadın, erkek herkesi ilgilendiriyor! Maaşlar değişti!

EVDE BAKIM MAAŞI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon lira Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hesaplara geçtiğini söyledi.

Bakıma muhtaç engelli yakınlarına bakan yaklaşık 535 bin vatandaşa Evde Bakım Yardımı verdiklerini belirten evde bakım yardımı bu yıl Ocak-Temmuz döneminde 1798 liradan 2 bin 354 liraya çıkarıldığını aktaran Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların merak ettiği ödemeler arasında  bu ara gündemden düşmeyen elektrik fatularına yönelik yapılan destek ödemesi bulunuyor. Bununla birlikte işsizlik maaşı, engelli maaşı da merak edienler arasında yer alıyor. İşte tüm  ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön