29 / 04 / 2024

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defa verilen 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere de verilmesi gündemde yer alıyor. Peki, emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...



Milyonlarca emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verilen 5000 TL ikramiyenin çalışan emeklilere de verilmesi gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlıklara talimat vererek çalışan emeklilere de ikramiye verileceğini duyurdu.

Erdoğan'ın talimatı üzerine, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesi için yapılan çalışmalar tamamlandı. 

Yapılan düzenleme ile beraber emeklilerin maddi sıkıntılarına destek olmak için Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla ödenen ikramiye, daha geniş bir kesime sağlanacak.

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ 12 MİLYONU AŞKIN VATANDAŞA ÖDENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak zammından önce milyonlarca emeklinin hesabına 15 Kasım öncesi tüm çalışmayan emeklilere 5 bin lira emekli ikramiyesi ödendi.

Düzenlemenin maliyeti 60 milyar lirayı aşarken, dul ve yetim de hisseleri oranında emekli ikramiyesinden yararlandı. 

ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE 5 BİN LİRA İKRAMİYE VERİLECEK

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla emeklilere ödenen 5000 TL'lik ikramiyenin kapsamı genişletiliyor. Daha önce çıkartılan düzenleme ile 1-31 Ekim tarihleri arasında çalışan veya kendi işini yapan emeklilere ödeme yapılmamıştı.

Bunun dışında 5000 TL'lik ikramiyeden 1,6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de faydalanamamıştı.

Emeklilerin bu sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldı. Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

Talimat üzerine çalışmaya başlayan iki bakanlık ikramiyenin kapsamını genişletecek hazırlığı tamamladı. Böylece 5 bin liralık ikramiyenin ödenmediği çalışan emekliler için de bir formül bulundu.

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

ÇALIŞANLARA EMEKLİ İKRAMİYESİ MECLİS'E GELİYOR

Erdoğan, "Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız" dedi.

İlk düzenlemeden faydalanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklileri başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklinin de tek seferlik 5 bin TL ödeme imkânından yararlanmalarını sağlayacaklarının müjdesini veren Erdoğan, "Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ödeme gerçekleştirmiş olacağız" açıklaması yapmıştı.

ÇALIŞANLARA 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Takvim'in haberine göre, 5 bin liralık ödemelerinin Aralık ayı içinde yapılması bekleniyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde hesaplarına yatırıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesinden yararlanırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.

Yine aynı şekilde ödemelerin yapıldıması durumunda Aralık ayının 15'inden önce emekli ikramiyesi hesaplara aktarılacak.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Başkentte 30 adet sanayi alanı imarlı arsa satılıyor! Yatırımcılar bu tarihe dikkat! 


Geri Dön