04 / 05 / 2024

Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Çalışmaya devam edecek binlerce EYT'li "emekli olur" yazısını alamadığı için, SGK'nın kapısından geri döndü. Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 



Uzmanlara göre bu durum çalışan EYT'lilere için kolaylık sağlarken, işverenler açısından önemli sorunlar yaratabiliyor. 

İşverenlerin konuya sıcak bakmadığına da dikkat çeken Prof. Dr. Cem Kılıç, açıklamasında "İşverenler de bu bağlamda bu konuya çok sıcak bakmıyorlar çünkü yanıltıcı olabileceğinden endişe ediyorlar. Çünkü işin sonunda bir kıdem tazminatı ödemesi var" dedi. Kılıç, işverenlerin haksız bir kıdem tazminatı ödemesi yapmak istemediğine, bu taraftan bakıldığında haklı olduklarına vurgu yaptı. 

Çalışan EYT liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işe giriş-çıkış genelgesiyle EYT çerçevesinde emekli olanların hak kaybıyla karşılaşmasını engelledi. 

Birinci adımda işveren, emekli olup çalışmayı sürdürecek personel için "emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle" tanımlanan 8 koduyla çıkış gerçekleştirecek. 

Çalışan EYT liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Çalışanın aynı gün tahsis talep etmesi durumunda, ertesi gün yeniden sosyal güvenlik destek primine tabi bildirim yaparak aynı işyerinde aralıksız çalışmayı sürdürebilecek. Örneğin, bugün işyerinden çıkış yapıp emeklilik dilekçesini veren yarın yeniden aynı işyerinde çalışabilecek. 

Çalışanın emekli aylığı da talebini takip eden  ayın başından (1 Nisan) geçerli olacak ve iş yerindeki maaş takviminde değişiklik yaşanmayacak. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları buz kestirdi! Maaşlar peş peşe açıklandı! Şimdi siz de bakın!

Bu şirketler adeta para saçacak! 10 TL ve üzeri temettü veren şirketler tek tek açıklandı! Hemen bakın!

112 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Altın fiyatlarında  ibreler yeşile döndü! Elinde gram altın, çeyrek altını olan acil baksın! 6 Mart 2023 altın fiyatları


Geri Dön