30 / 04 / 2024

Çalışan kadınlar stüdyo ya da 1 oda 1 salon daireleri tercih ediyor!

Çalışan kadınlar stüdyo ya da 1 oda 1 salon daireleri tercih ediyor!

Küçük dairelerdeki düşük aidat politikası, stüdyo dairelere ilgiyi artırdı. 1+0 ve 1+1 dairelerin özellikle kadınlar tarafından tercih edildiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bunda en çok düşük aidatın etkili olduğunu söyledi.




Şehirdeki nüfus yoğunluğunun hızla artması ve yaşam koşullarının farklılaşmasıyla giderek daha bireysel hale gelen hayat tarzı, yapılaşmada ve emlak tercihlerinde de değişiklik yaratıyor. Bu değişiklikler arasında en dikkat çekicisinin 1+1 dairelere olan ilgi olduğunu söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 1+1 dairelerin günümüzde artarak tercih edilir hale geldiğini ifade etti. 


Kolay kiralanıyor 

Geniş balkonlu ve 3+1 büyüklükteki dairelerin yerini, daha pratik ve kişisel kullanıma uygun tasarlanmış 1+1 ve 2+1 dairelerin almaya başladığım belirten Erilkun, yeni yapılarda bu nedenle en çok küçük metrekareli dairelere ağırlık verildiğine dikkat çekti. Güvenlik ve otopark konusunun da daire tercihlerinde etkili olduğunu kaydeden Hakan Erilkun, küçük metrekarelerdeki genel giderlerin ekonomik olmasının önemine dikkat çekti. Erilkun "Özellikle ekonomik özgürlüğünü kazanmış, çalışan kadınların ilk tercihi bu tür daireler oluyor. Stüdyo daire olarak tabir edilen 1+0 ya da 1+1 daireler gerek kullanımı, gerekse bakımı açısından kolaylık sağlıyor. Ayrıca bu tip daireler güvenlik, otopark, yeşil alan gibi sosyal donatılarının yanı sıra tüm ihtiyaçlara cevap veren alışveriş üniteleriyle de ilk tercih nedeni oluyor. Bu tercihin en öncelikli nedenleri ise ısınma başta olmak üzere genel giderlerden tasarruf edilmesi. Alan küçüldüğü için yönetim tarafından belirlenen aidatlar bu dairelerde minimuma iniyor. Satın alan kişiler ise bu dairelerini rahat şekilde kiraya verebildikleri için son 10 yılda gerçekleştirilen projelerin tamamında 1+1 dairelerin ağırlıkta olduğu görülüyor" diye konuştu. 


Stüdyo daireler için ilk tercihin Halkalı, Beylikdüzü ve Bahcesehir olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun su bilgileri verdi: "Bu bölgeler arasında öne çıkan Halkalı. Bugün Halkalı'da en minimal büyüklükteki 1+0 stüdyo daireyi 105 bin TL'nin altında bulabilmek mümkün değil. Aynı dairenin kiralık bedeli minimum 600 TL. Bölgesel olarak değerlendirdiğimizde ise bu üc bölge arasında fiyatta en yüksek seyir izleyen yer; Bahcesehir. Anadolu Yakası için de en rağbet gören bölgeler olarak Atasehir ve Kartal'ı gösterebiliriz." 


Star


Geri Dön