25 / 08 / 2024

Çalışanlara çifte maaş opsiyonu! Sözleşmedeki o madde geçersiz sayılabiliyor

Çalışanlara çifte maaş opsiyonu! Sözleşmedeki o madde geçersiz sayılabiliyor

İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilmekte" diyerek bilinmesi gereken o şartı paylaştı.



Özel bir şirkette motokurye olarak çalışan genç, aynı anda başka bir şirkette de çalışınca işte kovuldu. Davaya son noktayı koyan Bölge Adliye Mahkemesi emsal bir karar aldı. Avukat Cansen Erdoğan, ikinci iş ile ilgili bilinmeyen detayları anlatarak ikinci iş ile ilgili o ayrıntıyı paylaştı.

MAHKEME İKİ İŞ YERİNDE ÇALIŞANLAR İÇİN NE KARAR VERMİŞTİ?

Gazetevatan'dan Alican Yıldırım'ın haberine göre; özel bir şirkette motokurye olarak çalışan genç, aynı anda başka bir şirkette de çalışınca işte kovuldu. Davaya son noktayı koyan Bölge Adliye Mahkemesi emsal bir karar aldı.

İŞ AKDİ TAZMİNATSIZ OLARAK FESHEDİLDİ

Moto kurye olarak çalışan genç, ağırlaşan ekonomik şartlar sebebiyle başka bir şirkette de kurye olarak çalışmaya başladı. Bunu öğrenen şirket, genci kapı önüne koydu. Mahkemenin yolunu tutan genç kurye, 'Motorlu Kurye' olarak hizmet akdi ile çalışmaya başladığını, iş akdinin işveren tarafından geçerli ve haklı bir fesih sebebi olmaksızın feshedildiğini kaydetti. Her ne kadar 'fesih bildirimi' başlıklı yazıda, iş akdinin 'davalı şirket ile iş akdi devam ederken farklı şirketler nezdinde çalışmaların/SGK bildirimlerinin görülmesi üzerine ve taraflarca imzalanmış hizmet akdinin ihlal edilmesi' sebebiyle derhal ve tazminatsız olarak feshedildiği belirtilmiş ise bu durumun gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön