03 / 05 / 2024

çalışlar Caddesi'ndeki yol çalışması esnafı kızdırdı!

çalışlar Caddesi'ndeki yol çalışması esnafı kızdırdı!

Bahçelievler'in en önemli noktasında bulunan İzzettin çalışlar Caddesi'nde 3 ayda biteceği söylenen çalışmada 7 ayda yarıya bile gelinemedi...  



 Bahçelievler'in en önemli noktasında bulunan İzzettin çalışlar Caddesi'nde 3 ayda biteceği söylenen çalışmada 7 ayda yarıya bile gelinemedi. Caddeyi ikiye bölen, trafiği kilitleyen Büyükşehir'in kontrolündeki çalışmalar, bir türlü bitmek bilmiyor. Yetkililerin, sıkıntılarına kulak asmadığını ileri süren çalışlar Caddesi esnafı ve mahalle halkı, çalışmaların bir an önce bitmesini istiyor.

Bahçelievler'de 500'e yakın esnafın bulunduğu İzzettin çalışlar Caddesi'nde yaklaşık 7 aydır süren altyapı çalışması birçok esnafı perişan etti. Büyükşehir ve ilçe belediyesi yetkililerinin 3 ayda tamamlanacağını söylemesine karşın caddeyi ikiye ayıran çalışmalar aylardır tamamlanamadı. Mahalle halkı, tek şeride inen yolun ulaşımı zorlaştırdığını ve çalışmaların çok yavaş ilerlediğini söylüyor. Yetkililerin, sıkıntılarına kulak asmadığından yakınan esnaf ve mahalle halkı, bir an önce eski huzurlarına kavuşmak istiyor.

İzzettin çalışlar Caddesi'nde altyapı çalışmaları başlamadan önce esnafla toplantı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Bahçelievler Belediyesi yetkilileri, esnafa 3 ayda çalışmaların tamamlanacağını söylemişti. Caddeyi boydan boya ikiye ayıran ve karşı tarafa geçmenin mümkün olmadığı çalışmalar 7 aya yakın bir süredir tamamlanamadı. çalışmaların ilçeyi adeta ikiye ayırdığını ve bu yüzden işlerinde yüzde 70'e varan düşüş yaşadıklarını anlatan esnaflar, iflasın eşiğine geldiğini anlatıyor.

Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte gelirlerinde yarıdan fazla bir düşüş yaşandığını anlatan bölge esnaflarından Ahmet Yurtman, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin çalışmaların üç ayda biteceğini söylemesine karşın 7 aydır hala devam ettiğini söylüyor. Bölgede işletmecilik yapan Fırat Turan da uzun süren çalışmaların işlerini bitirme noktasına getirdiğini ve işyerini devretmeye karar verdiğini anlatıyor. Caddedeki çalışmada birkaç defa müteahhit değişikliği olduğunu aktaran Turan, çalışmaların çok yavaş ilerlediğini kaydediyor.

Mağdur esnafların derdini anlatabilmek için bir heyet oluşturduklarını aktaran ART Fotoğraf'ın sahibi Fethi Güngör, işin ehli olanlara verilmediğini düşünüyor. Birçok esnafın iflasın eşiğine geldiğine değinen Güngör, 'Her gün burada elektrik ve su patlaması yaşanıyor. Ancak işin başında yetkili, anlayan biri yok. Bir kaza veya sorun yaşandığında iletişime geçebileceğimiz kimse yok.' diyor. İşin çok yavaş ilerlediğini aktaran Güngör, projenin hala yarısının bile tamamlanmadığına dikkat çekiyor.
Zaman


Geri Dön