Kent Haberleri

Çalışma Bakanlığı’ndan beklenen haber geldi! Müjde resmen verildi! Haberi alanlar derin bir oh çekti!  

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ve soğuk hava nedeni ile mağdur olan milyonlarca vatandaş için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni bir açıklamada bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işsizlik ödenekleri ile çalışma ödeneklerinin, hesaplara yatırılacağı tKahramanmaraş’ın da dahil olduğu on şehri etkileyen depremlerin ardından devlet kurumları tarafından depreme ilişkin açıklamalar yapılmaya devam ediliyor

Kahramanmaraş’ta üst üste iki defa meydana gelen depreme dair arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Kahramanmaraş’ın da dahil olduğu on şehri etkileyen depremlerin ardından devlet kurumları tarafından depreme ilişkin açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yaşanmasının ardından, arama kurtarma çalışmaları depremin yaşandığı kentlerde halen devam ediyor. Türkiye’den ve diğer birçok ülkeden, depremden etkilenen vatandaşlar için yardımlar gelemeye devam ediyor.

Peki, yaşanan iki büyük depremin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne açıklama yaptı? İşte merak edilen tüm detaylar...

MAAŞLAR ERKENE ÇEKİLMİŞTİ

Yaşanan depremin ardından ilk olarak uluslararası yardım çağrısı yapıldı. Dördüncü seviye alarmın devreye alınmasından sonra 7 gün süre ile milli yas ilan edildi ve depremin etkilediği on şehir için OHAL ilan edildi. Deprem nedeni ile memur aylıklarının ve tüm emeklilerin maaşlarının erken bir tarihte hesaplara yatırılmasına karar verildi. Alınan bu kararlar doğrultusunda pek çok insan ise, işsizlik ve çalışma ödeneklerin hesaplara ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, birçok insan tarafından merak edilen bu konuya bir açıklık getirdi.

15 ŞUBAT’TA ÖDEMELER YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremlerden dolayı, işsizlik ve yarım çalışma ödeneklerine ait ödemelerin, 15 Şubat tarihinde yapılacağını duyurdu. Deprem bölgelerinde bulunan depremzedeler için geçerli olan bu karara göre 15 Şubat tarihte ödemeler gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde ise, memur maaşları ile kamuda yer alan sözleşmeli personel ve işçi ücretleri de 11 Şubat’ta hesaplara yatırılmıştı.

Emeklilere peş peşe müjde verildi! Rekor ek zam geliyor! Emeklilerin başına talih kuşu kondu!

Aile Bakanlığı ve PTT’den yeni yardım ödemesi! Öğrencilere rekor ödeme yapılacak! Hemen başvurup paranızı alın!

Ziraat Bankası’ndan herkese peş peşe acil bildirim gitti! Bunu yapanlara dev indirim yapılacak!