28 / 04 / 2024

Çalışmayan annelere aylık 7500 TL ödeme! Şartlara göre başvuru yapın!

Çalışmayan annelere aylık 7500 TL ödeme! Şartlara göre başvuru yapın!

Çalışmayan ev hanımlarının sevindiren yeni bir destek ödemesi devlet tarafından geldi. Başvuru yapan ve şartları yerine getiren tüm anneler bu ödemeden faydalanabilecek. Peki ödeme nasıl olacak? 



Devlet tarafından annelere destek ödemesi yapılacak. Çalışmayan anneler için gerekli şartlar sağlandığında devlet tarafından maaş bağlanacak. Düzenli bir gelir sahibi olacaklar. Peki bu destek ödemesi için gerekli olan şartlar neler? Haberin içeriğinde detayları sizlerle… 

Çalışmayan annelere aylık 7500 TL ödeme! Şartlara göre başvuru yapın!

Çalışmayan anneler için destek ödemesi 

Çalışmayan ev hanımlarına devlet tarafından maaş bağlanıyor. Emeklilik formülü ile beraber en az 7500 TL tutarına kadar maaş bağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmış olan proje kapsamında çalışmayan anneler erken emeklilik fırsatı yakalamış olacaklar. Konu kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gerekli olan detayları anlattı. Ev hanımları çok aktif bir çalışma hayatları olmasa da ev içerisinde yoğun bir tempo ile çalışmaktadırlar. Bu proje sayesinde çalışmayan ev kadınlarına maaş bağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamaları ile tüm kadınlara sevindiren haberi verdi. Şu ifadeler ile açıkladı; “Çalışmayan ev kadınları için emeklilik hayatlarına dair önemli çalışmalar başlatıyoruz. Emekli olmak isteyen ev kadınlarının sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak ve kadınlara destek olunacak “ diyerek açıklama yaptı. Hazine ve maliye Bakanı Nureddin Nebati ise şu ifadeleri kullandı; “ Türkiye artık petrol ve doğal gaz üretebilecek hale geldi. Biz de artan gelirler ile Aile ve Gençlik Bankası kurmaya karar verdik. İlk müjdemizi ise çalışmayan ev hanımları için sigorta prim desteğinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak” dedi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön