04 / 05 / 2024

Çamdağı Baraj projesi onay aldı!

Çamdağı Baraj projesi onay aldı!

Büyükşehir Meclisi'nde SASKİ'nin yeni dönem projeleri ile ilgili sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçeleri için yeni bir içmesuyu kaynağı oluşturulacağı müjdesini verdi.



Rüstem Keleş, "Çamdagı Baraj projesi ile Karasu ve Kocaali ilçemiz uzun yıllar içmesuyu sorunu yaşamayacak" dedi. 



10 İLÇEYİ İLGİLENDİREN ÇALIŞMALAR 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında SASK bin yem dönem projeleri meclis üyelerinin onayına sunuldu. SASK Genel Müdürü Rüstem Keleş hayata geçirilmesi planlanan ve devam eden çalışmalar ile ilgüi yaptığı sunumda, "Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet ve 10 İlçemizi ilgilendiren altyapı çalışmaları ile önemli bir aşama kaydettik" diye konuştu. 



121 MİLYON TLUKTATIRIMLAR 

Projelerin yaklaşık maliyetinin 121 Milyon TL olacağım da açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, 'Tapım çalışmalarının devam ettiği Akçay Barajı üzerine 3 yeni hidroelektrik santrali kuracağız. Enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizde zaman zaman yaşanan koku problemine de kesin çözüm getireceğiz. Ayrıca Karaman Tesislen'nde insa edilecek ilave ünitelerde ultraviyole sistemle arıtılacak atık sular, yeşil alanların sulanmasında kullanılacak. Gri Su Kullanımı çalışmalarımız Türkiye Ve örnek olacak" diye konuştu. 



UZUN VADEDE İÇMESUYU SORUNU YAŞANMAYACAK 

Hazırlık aşamasında olan Karasu-Kocaali Çamdağı Barajı projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan SASK Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Karasu ve Kocaali bölgemizde yaz aylarında yaşanan yetersizlik sorununu çözüme kavuşturmak için önemli proje ile ıçmesuyunda uzun yıllar sorun yaşamayacak" dedi. Rüstem Keleşin açıklamalarının ardından Ferizli, Söğütlü, Karapürçek ve Kaynarca ilçelerinin altyapı çalışmalarını da içeren 10 madde, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 


Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön