01 / 05 / 2024

Çamlıca Cami'nde minareler yükseliyor!

Çamlıca Cami'nde minareler yükseliyor!

Cumhuriyet tarihinde insaa edilen en büyük cami özelliğine sahip Camlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Cami 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılacak" dedi.



Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami özelliğine sahip Camlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Asrın projesi Marmaray, asrın mührü de Camlıca Camisi. 0 mühür, inşallah Üsküdar'a vuruluyor" dedi. Cami 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılacak. 


Yapımına geçen yıl başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camisi'nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, aynı anda 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere 60 bin kişinin ibadet edebileceği cami projesinin Çamlıca Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kontrolünde yürütüldüğünü ve caminin tamamen hayırseverlerin bağışıyla yapıldığını belirtti. 


Asrın mührü de bu cami 


"Asrın projesi Marmaray, asrın mührü de Çamlıca Camisi. O mühür, inşallah Üsküdar'a vuruluyor" ifadesini kullanan Türkmen, şöyle devam etti: "Cami tamamlandığında İslami Eserler Müzesi ve otoparkı da olacak. 


Adeta Üsküdar'a yeni bir park yapılıyor. Hilmi Türkmen 250 bin metrekarelik muazzam bir park. Cami, Çamlıca'nın siluetine de o kadar yakıştı ki minareleriyle kubbesiyle hiç gözü yormuyor. İstanbul estetiğine de uygun, birçok yerden de gözükecek bir şaheser. Çamlıca Cami, eskige^ leneksel mimarimize uygun ve 6 minareli güzel bir cami olacak. İstanbul'a ayrı bir renk, zenginlik katacak. Büyük Çamlıca'daki anten kirliliği de kaldırılacak. Antenler, buradan alınarak boş bir alanda tek çatı altında toplanacak." Türkmen, yapımı tamamlandığında Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliğini taşıyacak Çamlıca Cami'nin otopark, sanat galerisi, konferans salonu ve kütüphane gibi bölümlerinin kaba inşaatının bittiğini kaydetti. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor. 


Hilmi Türkmen. "A blok, namaz kılma seviyesine kadar yükseldi. B blokta kubbelerin yapımına başlandı. Kaba İnşaatının yüzde 60'ı tamamlanan caminin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı" dedi. 


Star 


Geri Dön